Hlavní obsah

Zloděje firemního auta na Zlínsku pomohl zadržet zaměstnanec společnosti

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Až tříleté vězení hrozí čtyřem mladíkům kvůli krádeži nářadí a alkoholu v prodejnách v Malenovicích a Otrokovicích i osobního automobilu v areálu firmy v Napajedlech na Zlínsku. Tři z nich již měli problémy se zákonem.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Mladíci ve věku od devatenácti do čtyřiadvaceti let v období od 12. prosince 2019 do 5. ledna letošního roku odcizili ze tří prodejen různé druhy nářadí a alkoholu, v Napajedlech se 14. ledna zmocnili firemního osobního vozidla, které užívali do následujícího dne,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Všichni muži se protiprávního jednání dopouštěli zčásti ve spolupachatelství a zčásti samostatně. Při první krádeži ukradli společnými silami z prodejny v Otrokovicích nářadí za více než jedenáct tisíc korun, ve dvou prodejnách v dalších dnech tvrdý alkohol celkem za tři tisíce korun, přičemž za pokladnami je v obou případech zastavil bezpečnostní pracovník.

V noci z úterý na středu se dva z těchto výtečníků zmocnili vozidla Seat zaparkovaného v areálu firmy v Napajedlech a odjeli. Ráno si ukradeného auta jedoucího směrem do Otrokovic všiml jeden ze zaměstnanců firmy, který jel v protisměru.

„Se svým vozidlem se otočil, zavolal na policii a odcizené auto dohnal na čerpací stanici. S oběma pasažéry se dal do řeči a sdělil jim, že vozidlo ukradli z jejich firmy. Zloději na tuto informaci zareagovali útěkem,“ řekla mluvčí.

Policisté z Napajedel oba muže vzápětí vypátrali u obce Pohořelice. Dopadení zpočátku zapírali, ale nakonec se ke krádeži auta přiznali.

„U dvacetiletého řidiče byla zkouška na přítomnost drog pozitivní, lékařské vyšetření, které by stanovilo množství drog v organismu, odmítl. Policisté navíc zjistili, že není držitelem řidičského průkazu, oba muže zadrželi a převezli k dalším úkonům na oddělení. Jednateli firmy vrátili vozidlo, ovšem s poškozením čelního skla se škodou minimálně čtyři tisíce korun,“ dodala Monika Kozumplíková.

Policejní komisař čtveřici provinilců obvinil z trestného činu krádeže. Nejstarší z obviněných byl v minulosti již devětkrát soudně trestaný, zejména pro krádeže. Nejmladší z nich má čistý trestní rejstřík. Řidič, který řídil pod vlivem drog, byl již jako mladistvý potrestaný za násilný trestný čin. A poslední z obviněných má v rejstříku trestů dva záznamy pro majetkovou trestnou činnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám