Hlavní obsah

Zloděj ukradl sto tisíc z šatní skříňky, hrozí mu pětileté vězení

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víc než sto tisíc korun přišla o uplynulém víkendu zaměstnankyně zdravotnického zařízení ve Vizovicích na Zlínsku, která si našetřené peníze uschovala do šatní skříňky na pracovišti.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Majitelka peněz v ní měla v igelitové tašce uloženo 105 tisíc korun. Pachateli krádeže v případě jeho dopadení a odsouzení hrozí vězení až na pět let,“ informovala dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Padesátiletá žena z Vizovic měla doma uschovanou finanční hotovost ve výši sto pět tisíc korun. Vzhledem k tomu, že měla strach, aby se jí peníze z bytu neztratily, odnesla si je do zaměstnání, kde je měla uložené v igelitové tašce v uzamčené plechové skříňce, kterou používala pouze ona sama.

„Každý den si žena finanční obnos kontrolovala. Naposledy měla peníze v pořádku v sobotu 7. prosince večer, když odcházela z práce. Po svém příchodu do zaměstnání v pondělí 9. prosince brzy ráno ovšem zjistila, že igelitová taška s celým obnosem ze skříňky zmizela,“ řekla k události policejní mluvčí.

Kriminalistický technik na místě odebral stopy, které odeslal ke zkoumání do kriminalistického ústavu. Po pachateli policisté pátrají.

„Vzhledem k tomu, že do šatny měl přístup nejen celý personál zařízení, ale také další lidé, čeká policisty spletité prověřování celého případu,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám