Hlavní obsah

Zloděj navigací si psal deníček, ten teď poslouží jako důkaz proti němu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na svou vlastní pečlivost doplatil pětadvacetiletý zloděj, kterého zadrželi pražští kriminalisté. Muž vykrádal vozidla v Praze 4 a 10 a své úlovky si pečlivě zaznamenával do deníčku. Ten teď poslouží jako důkaz proti němu.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Můj milý deníčku, dnes jsem odcizil navigaci z červené Škody – takhle nějak by mohl vypadat úryvek z deníčku pětadvacetiletého vykrádače aut. Toho zadrželi pražští kriminalisté minulý týden. Muž vykrádal vozidla především v Praze 4 a 10, a to od listopadu loňského roku do letošního března.

Zloděj se zaměřoval především na vozidla s navigacemi, které po rozbití okna odmontoval a odcizil. Policisté vyčíslili škodu na víc než jeden milión korun.

Pětadvacetiletý muž se zpočátku odmítal přiznat, až mu kriminalisté ukázali jeho vlastní deníček, kde si všechna vykradená vozidla i s jejich SPZ zaznamenával.

„Pod tíhou tohoto důkazu se muž ke všem skutkům přiznal a nyní čeká na trest ve vazbě, kterou po návrhu státního zástupce soudce akceptoval,“ řekl mluvčí policie Jan Daněk. „ Za krádeže vloupáním, kdy je způsobená škoda větší než pět set tisíc korun, hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let,“ dodal Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám