Hlavní obsah

Zlínský sbor Cantica laetitia zazpívá na festivalu v Praze

Novinky, Sabina Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smíšený pěvecký sbor Cantica laetitia ze Zlína vystoupí na mimořádném koncertu festivalu Festa academica, který se koná ve středu 16. listopadu v Sále Martinů Akademie múzických umění v Praze.

Foto: Archiv sboru

Pěvecký sbor Cantica laetitia Zlín - Llangollen 2016, Wales

Článek

Koncert, který začíná v 19 hodin je věnován patronovi hudebních oslav Mezinárodního dne studentstva Festa academica prezidentu Václavu Havlovi, jehož nedožité 80. narozeniny si letos připomínáme. 

Cantica laetitia zazpívá světovou premiéru českého autora

Zlínský sbor během slavnostního večera zazpívá i Magnificat Jiřího Temla. „Jedná se o světovou premiéru, která byla napsána přímo pro tuto akci. Autor díla bude na koncertě osobně přítomen,” přiblížil Josef Surovík, sbormistr Cantica laetitia.

Kromě zpěváků ze Zlína v sále Martinů vystoupí i Pěvecký sbor Masarykovy univerzity a Smyčcový kvartet Komorního orchestru Fénix.

Historie Festa academica

Festival Festa academica byl založen jako bienále v roce 2007 a o dva roky později se stal významnou součástí oslav 20. výročí Sametové revoluce. Hlavním pořadatelem Festa academica je Unie českých pěveckých sborů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám