Hlavní obsah

Zlínský kraj boduje v třídění drobného elektroodpadu

Novinky, Ivana Borovková

Nejlepší města a obce ve Zlínském kraji získaly ceny a finanční odměny v rámci dvanáctého ročníku tradiční soutěže ve třídění odpadů O keramickou popelnici.

Foto: Ivana Borovková

Certifikáty a šeky předaly vítězům v kategoriích třídění vysloužilých elektrozařízení zástupci Zlínského kraje a společnosti ASEKOL.

Článek

Ocenění od společnosti ASEKOL za uplynulý rok získala obec Komárov, jejíchž 339 obyvatel sesbíralo neuvěřitelných 350 kilogramů drobných elektrozařízení a 358 kilogramů televizorů.

Cenu za sběr drobného zařízení a baterií do červených kontejnerů a rozvoj zpětného odběru obdržela obec Ratiboř. Každý z občanů vloni v průměru vytřídil do stacionárních kontejnerů 0,7 kilogramu nepotřebného elektra.

Speciální ocenění si za příkladnou spolupráci s firmami odnáší společnost Technické služby Vsetín s.r.o., která se v uplynulém roce mimo jiné podílela na projektu vzorkování podílu televizních obrazovek a počítačových monitorů ve zpětném odběru.

Ve spolupráci s kolektivním systémem ASEKOL proběhne letos mimo jiné obdoba loňské úspěšné akce Dobrý skutek za mobil, kdy jsou finanční prostředky za vysbírané vysloužilé mobilní telefony předány některé z organizací pečující o seniory nebo děti v dětských domovech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám