Hlavní obsah

Zlínský kraj a město Zlín podpoří činnost místní filmové kanceláře

Novinky, Magdaléna Hladká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínský kraj i v letošním roce podpoří činnost filmové kanceláře ZLÍN FILM OFFICE. Podle hejtmana Jiřího Čunka je rozvoj audiovizuální tvorby v regionu jednou z oblastí, kterým se kraj chce věnovat. Mezi podporovatele kanceláře se letos připojilo také město Zlín a opakovaně i Státní fond kinematografie.

Foto: ZLÍN FILM OFFICE

Hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek při slavnostním zahájení činnosti filmové kanceláře ZLÍN FILM OFFICE (prosinec 2016)

Článek

„Činnost filmové kanceláře vhodně doplňuje záměry Zlínského kraje. Proto jsme se rozhodli podpořit její aktivity ve stejném rozsahu, jako tomu bylo v loňském roce,“ říká hejtman Jiří Čunek. „Máme za sebou také historicky první výzvu nového dotačního programu na podporu audiovizuální tvorby. Filmaři tedy nemůžou být na pochybách, že to s návratem na mapu filmového průmyslu myslíme vážně,“ dodal Čunek.

Filmaře i regionální filmovou kancelář letos finančně podpoří také statutární město Zlín. „Kromě toho, že se naše město zapojilo do projektu Filmová obec, založilo také vlastní Filmový fond. Letos z něj hodláme podpořit vznik scénářů, které mají vazbu na Zlín,“ informoval Jiří Korec, náměstek primátora za oblast kultury.

Podle jednoho ze zakladatelů ZLÍN FILM OFFICE, Jindřicha Motýla, je podpora místních úřadů pro činnost kanceláře klíčová. „Filmaři dění v našem regionu sledují a vnímají, že služby kanceláře jdou ruku v ruce se vstřícností místních úřadů. Bez toho bychom nemohli štábům asistovat v takovém rozsahu, jak je tomu dnes. V této synergii vidím pro náš kraj velkou výhodu,“ uvedl Motýl.

Filmová kancelář pro Zlínský kraj vznikla za pomoci národní kanceláře Czech Film Commission v prosinci 2016. Za dobu prvního roku fungování poskytla konzultace více než čtyřiceti filmovým projektům. Od roku 2017 je pověřena propagací Filmového fondu města Zlína a dotačního programu na podporu audiovizuální tvorby Zlínského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám