Hlavní obsah

Zlínský Garden Food Festival vypukne o posledním prázdninovém víkendu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovka vystavovatelů z řad restaurací, regionálních producentů a farmářů se připravuje na 2. ročník Garden Food Festivalu. Spolu s nimi se do parku k zámku chystají i renomovaní šéfkuchaři v čele se Zdeňkem Pohlreichem, michelinským Radkem Kašpárkem, foodblogerkou Kamu a cukrářkou Ivetou Fabešovou

Foto: Garden Food Festival
Článek

Po letošním třetím ročníku v Olomouci a premiéře v ostravském areálu Dolních Vítkovic, budou mít možnost i milovníci dobrého jídla na Zlínsku opět ochutnat vybrané lahůdky nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality. Garden Food Festival se zde uskuteční 2. a 3. září.

A na ochutnávku jakých pokrmů se mohou návštěvníci těšit? „Po letošních zkušenostech z Ostravy a Olomouce víme, že lidé ochutnávají delikatesy, které odpovídají aktuálním gastronomickým trendům. U návštěvníků vedou například hamburgery v různých variantách, trhaná masa, ale třeba také pštrosí speciality. Ale bude toho samozřejmě mnohem víc,“ ujišťuje za organizátory Pavel Vysloužil.

„Klademe důraz na podporu regionu, a to nejen restaurací a kuchařů, ale taky místních výrobců a farmářů. Proto ještě více posilujeme regionální sekci. Bohatě tak budou zastoupeni místní pekaři, cukráři, uzenáři, farmáři, mlékaři, pivovarníci, likérníci, medaři nebo kořenáři,” dodal.

Prezentaci restaurací a regionálních značek stejně jako v loňském roce doplní atraktivní kuchařská show na pódiu, kterou návštěvníky provede moderátor Radiožurnálu Petr Král.

„Hlavní hvězdou festivalu je opět Zdeněk Pohlreich, který se v neděli objeví na scéně hned třikrát. Při práci ale mohou diváci sledovat i další výrazné osobnosti gastronomické scény. V sobotu na festivalu přivítáme tři kuchařské osobnosti, michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka, foodblogerku a specialistku na asijskou kuchyni Kamilu Kamu Rundusovou a respektovanou cukrářku Ivetu Fabešovou. Chybět nebude ani hvězda české gastronomie Jan Punčochář a herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová, ale také řada místních kuchařů,“ jmenoval některé účinkující Vysloužil.

Po oba festivalové dny se na pódiu odehraje i další zajímavá podívaná včetně porcování obřích ryb, hmyzí a papričkové nebo medové show a dalších kulinárních prezentací.

I tentokrát se ve Zlíně ohlédnou pořadatelé do baťovské historie. „Společně s Baťovým institutem 14ǀ15 a Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně pátráme v archivech po některém ze svatebních menu baťovy rodiny a opět lidem připomeneme také to, jak se vařilo za Baťů v závodní jídelně slavné zlínské továrny,“ uvádí Pavel Vysloužil.

V areálu, který opět promění sad Svobody k nepoznání, se bude platit alternativní měnou – grešlemi (1 grešle = 25 Kč). Grešle si návštěvníci mohou zakoupit v předprodeji se vstupenkou nebo přímo na místě v den festivalu. Vstupenky v hodnotě 100 Kč (nebo 350 Kč s 10 grešlemi) jsou již nyní v předprodeji v sítí Ticketportal nebo v informačním centru zlínské radnice. Na místě bude stát vstupenka 150 Kč. Děti do 140 cm mají vstup zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám