Hlavní obsah

Zlínské Mistryně České republiky v baletu excelovaly na Hudečkově akademii

Novinky, Jakub Schmid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako v loňském roce se i letos baletní škola Ballerine postarala v minulém týdnu o něžný začátek absolventských koncertů na XIX. ročníku Akademie Václava Hudečka v Lázeňském městě v Luhačovicích.

Foto: Josef Omelka

Mistryně ČR v baletu 2016 odtančily skladbu Chopinovo Nocturno.

Článek

Pro letošní absolventské večery vystoupily žačky baletní školy nejprve v roli Odetty z baletu Labutí jezero. „Solo odtančila mladá a talentovaná dvanáctiletá Barbora Solanská, bývalá žákyně baletní školy a nyní studentka konzervatoře v Brně. Jsem velmi ráda, že na nás nezanevřela a ráda si k nám odskočí nacvičit pár baletních vystoupení,“ pochvalovala si ředitelka zlínské baletní školy Ballerine Vlaďka Podlezová.

Ve druhém absolventském koncertu Hudečkovy akademie už dívky nastoupily v hojnějším počtu a odtančily skladbu Chopinovo Nocturno. Odměnou jim byl vřelý a nadšený potlesk publika. Tyto mladé baletky se také mohou pyšnit letošním titulem Mistryň České republiky 2016.

Poslední týden prázdnin vyplní baletní škola příměstskými tábory. Zápis do baletní školy pro nadcházející školní rok proběhne taktéž v posledním prázdninovém týdnu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám