Hlavní obsah

Zlínské divadlo chystá oslavy jubilejní 70. sezóny

Novinky, Hana Vondrášková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šansonový galavečer Tolik bylo dní... a nová pohádka pro děti Plaváček - na slavnostní zahájení 70. sezóny připravila zlínská scéna program pro děti i dospělé.

Foto: archiv MDZ

Plakát Tolik bylo dní...

Článek

Slavnostní zahajovací víkend ve Velkém sále naplánovali zlínští divadelníci na víkend 19. a 20. září. V sobotu 19. září se mohou diváci těšit speciální oslavu 70. sezóny - šansonový galavečer v režii umělecké Hany Mikoláškové s Helenou Čermákovou pod názvem Tolik bylo dní…, na kterém kromě hostů zahraje také osmičlenný orchestr.

Hudba zazní již krátce před zahájením v improvizované kavárně na schodech před divadlem. K dobré kávě, již zajistí pojízdná Kafekára, zahraje před divadlem holešovský bigband. 

„Mám velkou radost, že se na tomto pořadu z lásky k Helence a zlínskému divadlu podílí hned několik lidí, kterých si u nás v divadle vážíme nejen po umělecké a pracovní stránce, ale které mezi nás vždy rádi znovu vítáme jako přátele. Jsou to režiséři Dodo Gombár, Martin Františák, Jakub Nvota, Jan Antonín Pitínský, Petr Štindl a hudební skladatelé Mario Buzzi, Petr Hromádka, Zdeněk Král a David Rotter, ale i muzikanti, kteří budou ten večer účinkovat - například František Segrado, Josef Ručka nebo Jitka Šuranská. Ale vedle nich přispěli svým umem i naši „domácí“ kolegové: herec Tomáš David věnoval Helence hned dvě písně a další herecký kolega Gustav Řezníček bude večerem provázet a samozřejmě si s ní zazpívá,“ uvedla Hana Mikolášková.

Ti, kteří se na zahajovací galavečer nedostanou, budou moci využít dalších tří repríz v sezoně: 3. 11., 29. 12. a 27. 2. Vstupenky na všechny další tři večery jsou již od září v prodeji v pokladně či na webu divadla.

Právě v sobotu 19. září budou také v rámci slavnostního zahájení vyhlášeny výsledky divácké ankety Aplaus 2015. Letos hlasovali diváci pošestnácté a stejně jako v předešlých letech mohli dát svůj hlas herci a herečce, kteří je v sezoně 2014/2015 nejvíce zaujali. Cenu Aplaus za nejlepší inscenaci sezony pak získá titul, který bude mít nejlepší výsledek za celosezonní hlasování diváků po každém představení.

Ředitel divadla Petr Michálek letos na slavnostním zahájení udělí Cenu ředitele divadla za umělecký a etický přínos Městskému divadlu Zlín Ivanu Kalinovi, herci a bývalému řediteli zlínské scény.

Neděle 20. září bude věnována dětským divákům. Ve 14.30 hodin na ně čeká premiéra pohádky v režii Zuzany Patrákové Plaváček s Markem Příkazkým v titulní roli. Ještě před tím pro ně herci připravili tvořivé dílničky, které budou otevřeny od 13 hodin před hlavním vchodem do divadla. 

„Přijďte postavit loďku pro Plaváčka a odneste si z divadla kromě zážitku z pohádky i malý dárek na památku,“ zve šéfka vnějších vztahů Vladimíra Dvořáková.

Součástí slavnostního zahajovacího víkendu bude výstava plakátů k jednotlivým inscenacím na celou sezonu 2015/2016 v dolním foyer divadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám