Hlavní obsah

Zlí tvorové temnot, či neškodní živočichové? Pravdu o netopýrech se dozvíte v Natura parku

Novinky, Lucie Hlaváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Netopýři se zamotávají do vlasů. Okusují slaninu nebo maso zavěšené v komíně a připravené k uzení. Sají lidskou krev. Přináší neštěstí.“ To je jen zlomek z pověr, které se týkají netopýrů. Pojďte si ověřit, jestli jsou pravdivé – 14. září do Natura parku.

Foto: Lucie Hlaváčková
Článek

Pardubické Ekocentrum PALETA na zmíněný večer chystá akci s názvem Netopýří noc – a to rovnou dvakrát. V 17:30 jsou očekáváni především dětští návštěvníci s rodiči (přijít ale může kdokoliv), od 21:30 pak dostanou prostor i ostatní.

V 17:30 začnou kreativní dílny. Zájemci si vyrobí netopýří škrabošku, kolíček s netopýrem nebo si potisknou tašku – a jak jinak než siluetami netopýrů. Tašky budou k prodeji přímo na místě, návštěvníci si ale mohou donést i vlastní textil světlé barvy.

V 18:30 je naplánována přednáška s odborníkem – chiropterologem, na kterou v 19:30 naváže procházka po okolí. Během ní budou návštěvníci poslouchat netopýry ultrazvukovým detektorem a dozví se, jak probíhá odchyt netopýrů za účelem jejich výzkumu. A možná bude i nějaký ten živý netopýr! Druhá skupina začíná v 21:30 vycházkou do přírody, na kterou dle zájmu naváže ještě přednáška.

Událost se koná za každého počasí. Návštěvníkům doporučujeme přibalit s sebou krom teplého oblečení i baterku.

Netopýří noc Ekocentra PALETA je součástí mezinárodní osvětově zaměřené akce s názvem Mezinárodní noc pro netopýry, která má za cíl přiblížit lidem život netopýrů, upozornit na ohrožení těchto živočichů lidskou činností a napomoci jejich ochraně. Probíhá ve spolupráci s Českou společností pro ochranu netopýrů a byla podpořena Ministerstvem životního prostředí.

Další informace na www.paleta.cz nebo na Facebooku Ekocentra PALETA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám