Hlavní obsah

Zlatovláska a Bludný rytíř o víkendu naposledy provázejí výstavou Ať žijí strašidla

Novinky, Alexandra Kohoutová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půvabná a jemná princezna Zlatovláska a záhadný Bludný rytíř o víkendu 5. a 6. dubna naposledy provedou úspěšnou výstavou Ať žijí strašidla na Chvalském zámku v Praze 9 - Horních Počernicích. Návštěvníci spatří roztodivné bytosti, budou soutěžit a bavit se.

Foto: Alexandra Kohoutová
Článek

Krásně strašidelná výstava Ať žijí strašidla - víly, skřítkové a bubáci pro malé i velké končí již v neděli 6. dubna, takže máte poslední příležitost vidět všechna strašidla a strašidýlka, skřítky, čerty, kostlivce i víly, hrát si a soutěžit, a to buď s krásnou princeznou Zlatovláskou, nebo s tajemným Bludným rytířem.

Bludný rytíř bude provázet děti s rodiči po celou sobotu 5. dubna od 10 do 17 hodin. Tento záhadný mladík k nám zavítal z časů, kdy do Čech vpadli Švédové. Leccos pamatuje a co si nepamatuje, rád přibarví... Svým vyprávěním o historii Chvalského zámku i o výstavě Ať žijí strašidla zaujme děti i dospělé. Prohlídka trvá 40 minut, začíná vždy v celou hodinu a čas prohlídky je třeba rezervovat na tel. 281 860 130.

V neděli 6. dubna vás očekává nádherná jemná princezna Zlatovláska. Děti budou plnit úkoly jako statečný Jiřík, který ji chtěl získat. Zlatovlasá princezna vám ukáže celý zámek i sklepení a bude vyprávět o zvycích strašidel a skřítků. I princezna provází od 10 do 17 hodin, prohlídka začíná vždy v celou hodinu a je lépe ji rezervovat na tel. 281 860 130.

Co na výstavě Ať žijí strašidla uvidíte? Chvalský zámek se změnil v zámek strašidelný, neboť se zde usídlilo Kočovné muzeum strašidel, ale také hodní skřítci a víly Vítězslavy Klimtové. Na své si přijdou malí i velcí.

První patro zámku zabydlela strašidla v životní i nadživotní velikosti - víly, vodníci, čerti, čaroděj, lecjaká další pohádková havěť. Sídlí tu dokonce i vlkodlak a kostlivec! Projdete strašidelnou stezkou odvahy, uslyšíte hromy a blesky. Výstava je doplněna o vtipné básničky, zvukové a světelné efekty a interaktivní hry a bude se líbit všem dětem i dospělým.

Sklepení lépe vyhovuje milým a dobráckým skřítkům a vílám Vítězslavy Klimtové, kteří se ukryli ve voňavých jehličnatých stromech. Uvidíte i nebe a peklo skřítků a víl. Děti si zde mohou kreslit, vymalovat strašidelné omalovánky a hrát si.

A pozor, jakmile výstava strašidel skončí, tak od 12. dubna do 15. června se na vás těší výstava Čtyřlístek na Chvalském zámku a od 12. dubna do 1. června výstava Fenomén Igráček!

Reklama

Výběr článků

Načítám