Hlavní obsah

Zlatí atleti Pavel Maslák a Jakub Holuša ozdobou Zlaté tretry Ostrava 2015

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zcela novém Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích se 26. května uskuteční již 54. ročník mezinárodního atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava 2015. Diváci uvidí nejen špičkové sportovce z celého světa, ale jistě zaplní všech 15 000 sedadel nových zastřešených tribun.

Foto: Josef Zajíc

Na 54. ročník mezinárodního atletického mítinku Zlatá tretra Ostravy 2015 zvou haloví mistři Evropy: Jakub Holuša a Pavel Maslák

Článek

Pořadatelé mezinárodního atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava představili 17. března ve 12.00 hodin na Městském stadionu Ostrava dva sportovce evropských a světových kvalit, kteří se jistě programu 54. ročníku zúčastní.

Medaile ukázal halový mistr Evropy Pavel Maslák, který v Praze vybojoval zlatou medaili v běhu na 400 m v čase 45,33 a získal bronzovou medaili ve štafetovém běhu na 4 x 400 m. Zlatou medaili z HME v Praze představil i Jakub Holuša, který zaběhl 1500 m v čase 3:37 68.

Oba závodníci v Ostravě 26. května poběží netradiční tratě. Pavel Maslák se bude snažit v běhu na 300 m překonat evropský rekord. Jakub Holuša se po dohodě s pořadateli rozhodl pro netradiční trať 1000 m.

Do Ostravy přijedou i další světoví atleti, kteří se budou snažit v téměř novém atletickém stánku v Ostravě podat vrcholné výkony. Zúčastní se: Renaud Lavileenie - tyč, Francie, David Rudisha - 600 m, Keňa, Bohdan Bondarenko - výška, Ukrajina, Vítězslav Veselý - oštěp, ČR, Pavel Maslák - 300 m, ČR, Jakub Holuša - 1000 m, ČR, Anita Wlodarczyková - kladivo, Polsko a další, kteří svou účast v těchto dnech potvrzují.

Skvělou zprávou je potvrzený start nejlepší české atletky současnosti, držitelky světového rekordu, olympijské vítězky a mistryně světa a Evropy v hodu oštěpem Barbory Špotákové.                                     

„Na Zlatou tretru se vrátím ráda, loni se to nepovedlo, a tak bych divákům ráda splatila dluh. Ostravské publikum bylo vždycky výtečné a navíc se moc těším na nový stadion. Měl by to být úžasný zážitek,” vzkázala organizátorům Barbora Špotáková.

Čokoládovou tretru bude letos hostit 16 měst. Základní kola se uskuteční v Ostravě, Opavě, Havířově, Frýdku-Místku, Bohumíně, Třinci, Olomouci, Prostějově, Brně, Výškově, Zlíně, Hranicích, Uherském Hradišti, Břeclavi, Přerově a Šumperku. Semifinále a finále těch nejlepších bude součástí Zlaté tretry Ostrava 26. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám