Hlavní obsah

Zlaté poháry pro mladé stolní tenisty si odnesli Morávek a Nováková

Novinky, Václav Vlasák

Nejlepší mladí stolní tenisté z Ústeckého kraje se sešli v Račeticích, aby bojovali v krajském finále olympijských nadějí.

Foto: Václav Vlasák

Viktor Skokan z TTC Litoměřice obsadil čtvrté místo.

Článek

V sobotu 2. března se v Račeticích sešli nejlepší mladí stolní tenisté z Ústeckého kraje. Konalo se zde krajské finále olympijských nadějí. V něm startovalo dvanáct nejlepších mladších žáků a sedm mladších žákyň.

„Do finále se nominovali hráči na základě pěti bodovacích turnajů, které se uskutečnily v Ústeckém kraji v letošním roce. Je to vyvrcholení letošní sezóny, kde se setkávají nejlepší naděje stolní tenisu v Ústeckém kraji,“ konstatoval Vladimír Zajíček, předseda Krajského svazu stolního tenisu Ústeckého kraje.

Pořadatelem finálového turnaje byl tenisový oddíl TJ Libědice, který si premiéru velkého mládežnického turnaje vyzkoušel prvního prosince loňského roku. Reference od účastníků, které dorazily na krajský svaz, byly velmi příznivé. Proto dostali šanci uspořádat finále. Potvrdil nám to předseda svazu. „Na minipálku v Račeticích byla velká chvála. Chtěli jsme pořadatele nějak odměnit. Jak hráči, trenéři i rodiče se sem rádi podruhé podívali,“ ujistil Vladimír Zajíček.

Jak se zdá, s mládežnickým stolním tenisem to v Ústeckém kraji nevypadá špatně. „Velice nás potěšila účast v minipálkách, kterých se k dnešnímu dni zúčastnilo 52 chlapců a 20 dívek. Daří se nám i v celostátním měřítku, kde Martina Nováková dosahuje pěkné úspěchy,“ pochvaluje si předseda krajského svazu.

Základem je podle něj velká členská základna, z které se potom mohou vybírat talenti. A co ho letos nejvíce v letošní sezoně překvapilo? „Že i malé oddíly, které pracují s mládeží, dosahují dobrých výsledků,“ dodal Vladimír Zajíček, který jako příklad uvedl Blažim. To se potvrdilo při vyhlašování výsledků. Zástupci oddílu vybojovali druhé a třetí místo v soutěži chlapců.

Když si po skončení turnaje setřeli pořadatelé pot z čela, mohli být opět spokojeni. "Opět jsem zaznamenali o účastníků slova chvály. Předseda pořádajícího oddílu Jiří Tomeš by chtěl našim prostřednictvím poděkovat sponzorům. Především obcím Račetice a Libědice, stavební firmě Tvrzník, Miroslavu Zuzákovi, hospodě v Račeticích a všem dalším, kteří se na organizaci turnaje podíleli,“ dodal Jiří Tomeš.

Výsledky

Nejmladší žáci: 1. Tomáš Morávek (Baník Březenecká), 2. Vladimír Zámek (Blažim), 3. Ondřej Bártko (Blažim).

Nejmladší dívky: 1. Martina Nováková (SKP Ústí nad Labem), 2. Kristýna Kacálková (SKST Děčín), 3. Lucie Fleišerová (TTC Litvínov).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám