Hlavní obsah

Zlatá záře u Třeboně aneb Rekordní počet medailí z Mistrovství ČR pro trutnovskou gymnastiku

Novinky, Ludmila Oravcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšný víkend prožili gymnastky a gymnasté Spartaku Trutnov. Ve dnech 12. – 15. května se v Doubí u Třeboně konalo republikové finále ve sportovní gymnastice, vyhlášené jak pro jednotlivce, tak i krajská družstva vždy v příslušné kategorii.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Sportcentrum České asociace Sport pro všechny (ČASPV) v Doubí přivítalo na tři stovky sportovců, během dvou závodních dnů mohli diváci zhlédnout několik stovek sestav v akrobacii, na kladině, hrazdě a v přeskoku.

Sobotní závod odstartovaly nejmladší kategorie. Mladší žákyně I. reprezentovala při svém prvním startu Andrea Houtová (34.) a při získávání závodních zkušeností se probojovala do poloviny startovního pole.

V kategorii Mladších žáků I. se o velké překvapení postaral Šimon Krátký, který skvěle načasoval formu a především vynikajícím výkonem na hrazdě a taktéž na akrobacii se katapultoval mezi nejlepší. Součet bodů mu vynesl stříbrnou medaili.

Také Matyáš Vogler (5. místo) a Antonín Škoda (12. místo) předvedli kvalitní výkony a díky tomu se mohli chlapci radovat ze zlata v družstvech. Obhajoba loňského stříbra nevyšla Dominiku Jankovi, který však i přes dlouhodobý výpadek z přípravy způsobený zraněním obsadil pěkné osmé místo.

Po obědě přišla na řadu kategorie Mladší žákyně II. a i zde trenérky očekávaly od svých svěřenkyň dobrá umístění. Zlato z loňského roku obhájila Pavlína Hellingerová a stala se přebornicí České republiky pro rok 2017. Poprvé v závodě předvedla seskok z kladiny hvězda salto vzad a z kladiny i akrobacie si odnášela nejvyšší známku.

Na skvělém druhém místě se umístila Barbora Oravcová, která v závodě zúročila náročnou tréninkovou přípravu a stala se vicemistryní republiky. Spolu pak děvčata získala zlatou medaili za družstvo.

Dalšího krásného umístění se gymnastický oddíl dočkal zásluhou Natálie Kolínové, která díky svým bezchybným sestavám získala stříbro za jednotlivce v kategorii Mladší žákyně III. Společně děvčata vybojovala krásné třetí místo za kraj.

Své zástupkyně měl Trutnov také ve Starších žákyních IV., které obsadily krásné páté místo za družstva.

Dorostenky se představily v čase nedělního poledne. Trutnovské zlaté mistryně z TeamGymu z předminulého týdne dokázaly zazářit i ve sportovní gymnastice a ve složení družstva Krejčí, Slavková a Krejčová se staly vicemistryněmi. Eliška Krejčí svými výkony vybojovala bronz v jednotlivcích před čtvrtou Eliškou Slavkovou a šestou Kamilou Krejčovou.

V závodě žen se trutnovská výprava dočkala fantastického umístění, když skvěle sestavené družstvo ve složení Veronika Krejčí, Tereza Svobodová, Věra Sáblíková a Lída Oravcová vystoupalo na stupínek nejvyšší a za kraj převzalo zlaté medaile. Vítězství družstva složeného ze dvou aktivních závodnic a dvou trenérek, které již několik let aktivně necvičí, potěšilo celý trutnovský tým a dokázalo, že když se sejde zkušenost s mládím, jde to na výbornou.

Celková bilance dvaadvaceti cenných kovů (12 zlatých – 6 stříbrných – 4 bronzové) vynesla Královéhradeckému kraji celkové druhé místo a stříbrný pohár v republikové soutěži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám