Hlavní obsah

Život dětem zahajuje Jarní Srdíčkové dny, trvat budou do pátku

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obecně prospěšná společnost Život dětem pořádá od pondělí 14. do pátku 18. března tradiční veřejnou sbírku, známou pod názvem Srdíčkové dny. Dobrovolníci z celé České republiky vyrazí do ulic, aby nabídli veřejnosti sbírkové předměty o. p. s. Život dětem za minimální cenu 30 Kč.

Foto: Život dětem
Článek

„Tentokrát je to zcela nová sada oblíbených magnetek se zvířátky. O tom, které magnetky budou vyrobeny, rozhodovali příznivci Života dětem na konci minulého roku prostřednictvím sociální sítě Facebook. Výběr se skutečně povedl, protože vznikla kolekce deseti velmi hezkých magnetek s domácími mazlíčky. Kromě magnetek se zvířátky nabídnou dobrovolníci veřejnosti také náramek zdraví, štěstí a lásky ve čtyřech barevných provedeních. Sbírkové předměty udělají radost těm, kteří si je zakoupí a navíc pomohou těm nejpotřebnějším,“ představuje Maria Křepelková, ředitelka obecně prospěšné společnosti Život dětem.

Život dětem již 16 let pomáhá rodinám s vážně nemocnými dětmi. Neposkytuje jim přímo finanční prostředky, ale nakupuje potřebné zdravotní pomůcky nebo platí rehabilitační pobyty, které nehradí zdravotní pojišťovny.

Tváří jarních Srdíčkových dnů je malý Radim z Hradce Králové, který při porodu prodělal krvácení do mozku a zůstal ochrnutý na pravou polovinu těla. Rodina s chlapcem cvičí a snaží se, aby byl co nejvíce samostatný. Radimovi zaplatí Život dětem z výtěžku jarních Srdíčkových dnů rehabilitace ve specializovaném zařízení.

„Na pomoc však čekají další rodiny, které se bez pomoci laskavých lidí neobejdou, protože jeden z rodičů musí celodenně pečovat o vážně nemocné dítě. Právě proto jsou Srdíčkové dny tolik potřebné a důležité,“ dodává Křepelková.

Ročně organizace pomůže více než 500 dětem z celé České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám