Hlavní obsah

Život dětem spolu s Evropou 2 podpoří vážně nemocné děti

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charitativní organizace Život dětem se spojila s rádiem Evropa 2, aby pomohla vážně nemocným a handicapovaným dětem po celé České republice. V pondělí 12. prosince proběhne na Náměstí Václava Havla v Praze dvouhodinový unplugged koncert s názvem Evropa 2 srdcem.

Foto: Evropa 2
Článek

V rámci koncertu se můžete těšit na improvizovaná vystoupení řady českých hudebníků. Akce startuje ve 13 hodin.

„Evropa 2 srdcem je opravdu krásný projekt a děkujeme, že nás rádio oslovilo ke spolupráci. Věříme, že koncert řady známých muzikantů přiláká co nejvíce lidí, kteří si jednak užijí příjemné hudební odpoledne, ale zároveň pomohou dětem, kteří naši pozornost a pomoc skutečně potřebují. Stačí opravdu málo, lidé si mohou například na místě zakoupit naše saamolepky a odznaky, z jejichž výtěžku hradíme léčbu dětí, nebo přispět rovnou na sbírkové konto, které bylo zveřejněno již na začátku prosince,“ informovala ředitelka společnosti Život dětem Maria Křepelková.

Koncert bude koncipován v podobě tzv. buskingu neboli improvizovaného podia s jen tou nejnutnější technikou. Představí se na něm kapela Kryštof, Tomáš Klus, Ben Cristovao, Sebastian, Lenny, Atmo Music, Paulie Garand, Mikolas Josef, Skyline, Holden, The Glowsticks. Všichni umělci a moderátoři vystupují bez nároku na honorář.

„Cílem Života dětem je pomáhat vážně nemocným a handicapovaným dětem, kteří jsou v domácí péči svých rodičů. Ve většině případů je léčba pro rodiny psychicky i fyzicky náročná a každá naše pomoc je pro ně neskutečný impuls a posun vpřed. Máme mnoho vlastních sbírek, které probíhají v průběhu celého roku, aktuálně jsou to například Zimní Srdíčkové dny, avšak vždy jsme otevřeni podobným projektům jako Evropa 2 srdcem. Je krásné vidět, že lidé nejsou k osudu nemocných dětí lhostejní a jsou ochotni jim věnovat něco ze svého času i peněz,“ uvedla Maria Křepelková. 

Reklama

Výběr článků

Načítám