Hlavní obsah

Zimním stadiónem ve Skutči se povalí rock, bude součástí festivalu klasické hudby

Novinky, Matěj Zelinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při svém X. ročníku festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč poprvé zamířil na zcela netradiční místo. Pro klasickou hudbu na první pohled poněkud atypický prostor se ukázal být v mnoha ohledech atraktivní. Využitý bude i při letošním dvanáctém ročníku festivalu.

Foto: Matěj Zelinka

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč

Článek

Řeč je o zimním stadiónu, kde je možné plně využít možnosti zvukových aparatur i světel, což celou hudební show umocňuje.

Nutné je vyzdvihnout také prostornost haly, která pojme až tisíc návštěvníků. „I přes velkou kapacitu máme v těchto dnech posledních 40 míst na sezení. V prodeji nadále zůstávají také místa na stání, kterých je přes 200. Těší nás rostoucí zájem o hudební projekty na zimním stadiónu i o festival jako takový,“ uvedla Lenka Frídlová z pořadatelského týmu.

Autorem projektu Rolling Rock, který se v rámci XII. ročníku festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč uskuteční ve středu 29. dubna, je Miloš Machek. Řadí se k výrazným dirigentským osobnostem české hudby a je žádaným dirigentem především v oblasti symfonického crossoveru.

Před dvěma lety představil skutečskému publiku projekt Symphonic Queen, který vidělo přes 650 návštěvníků. Stejně jako tehdy bude řídit Filharmonii Hradec Králové a mužské vokální kvarteto Q VOX, které se v podobných projektech úspěšně představuje na domácí scéně i v zahraničí. Desítky vystupujících doplní vynikající sólisté: Hana Škarková – soprán, Marek Olbrzymek – tenor, Antonín Mühlhansl – saxofon a Jiří Sova – kytara.

Velké hudební projekty na zimním stadiónu jsou jedním z lákadel, kvůli kterým se na Skutečský festival klasické hudby sjíždí čím dál více lidí. Po projektu Symphonic Queen zde v loňském roce zaznělo také populární Vivaldianno či slavné Vangelisovo Dobytí ráje. Kromě atraktivní nabídky přitahují koncerty na zimním stadiónu publikum všech věkových kategorií i možností návštěvy v méně formálním oblečení a začátky představení ve večerních hodinách.

Rolling Rock, v němž v symfonickém provedení zazní největší hity rocku, začne ve 20 hodin. „Původně jsme avizovali jiný čas, proto prosíme návštěvníky, aby si opravili čas začátku koncertu,“ dodala Lenka Frídlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám