Hlavní obsah

Zimní stadion v Mariánských Lázních bude patřit zápasníkům

Novinky, Jakub Vohnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již poosmé se v Mariánských Lázních odehraje Noc boje - Galavečer Thaiboxu, K-1, MMA. V sobotu 14. října dorazí zápasníci z různých koutů republiky a chybět nebudou ani ti domácí. Návštěvníky čekají také zápasy žen, které byly novinkou minulého ročníku.

Foto: Václava Simeonová
Článek

„Na letošní Noci boje změří síly zápasníci z Prahy, Karlových Varů, Chodova, Příbrami, Plzně, Chomutova, nebo třeba Aše,“ uvedl organizátor soutěže Jaroslav Kondor Švehla z mariánskolázeňského klubu Ravána gym.

Diváci nepřijdou ani o novinku minulého ročníku, kdy poprvé zařadili organizátoři na startovku zápasy žen. „I letos se mohou diváci těšit minimálně na tři zápasy něžného pohlaví. I když v tomhle případě jde asi slovo „něžné“ stranou,“ směje se Švehla. Dále pak budou k vidění zápasy v pravidlech K-1, MMA a hlavně zápasy v Thajském boxu.

„Jsme thaiboxeři, takže těch bude samozřejmě nejvíc. Celkem jsme naplánovali 9 zápasů. Hlavní tečkou bude zápas mezi plzeňskou hvězdou a borcem z Karlovarského kraje. Lukáš Šimek je několikanásobný mistr ČR, vicemistr Evropy a na MS obsadil v pravidlech K-1 třetí místo. Jeho soupeřem bude Pavel Pilný ze Samurai Fight club Chodov, který má též na svém kontě hezkou bilanci včetně úspěchů v karate a jiných aktivit v bojových sportech. Věříme, že to bude zajímavá podívaná,“ doplnil.

Představí se samozřejmě také místní. „Za Ravána gym budou zápasit tři zástupci. Adéla Stonawská, kterou trénuje Ladislav Kurucz - můj asistent, a ten ji po technické ani po fyzické stránce nešetří. Každý její trénink spolu řešíme osobně a vzhledem k tomu, že jsme s mým asistentem stejně naladěni, má mou plnou důvěru. Věřím, že ji připraví dobře, a co se bude dít mezi provazy, je už jen na ní.”

Další z místních zástupců je Pavel Kuncl, který dojíždí trénovat až z Lokte. Je to tvrdý bojovník plný úcty a pokory, a než vyhrál svůj první zápas, prošel si dlouhou dráhou sbírání zkušeností. Je to člověk s čistou hlavou a nepřipustí si, že by ho měl neúspěch zastavit, ba naopak, posune ho dál. Pavla čeká opět těžký soupeř, tak mu popřejme hodně štěstí. Už jen proto, že v jeho váze do 91 kg se nedají soupeři moc vybírat.

„Třetím z domácího klubu je Jakub Ježek. Přešel k nám z již neexistujícího klubu RoDo gym Cheb, kde ho trénoval Roman Dostál a udělal z něj skvělého bojovníka. Dnes má na kontě pár vítězných zápasů a věříme, že jeho tvrdost, rvavost a do teď neústupnost, jeho úspěchy jen znásobí. Na poslední chvíli nám byl potvrzen ještě jeden zápas domácího zástupce. Ve váze do 69 kg a v plných pravidlech Thaiboxu předvede své schopnosti proti pražskému borci,” popsal Jaroslav Kondor Švehla a dodal: „Přijďte všechny podpořit a vytvořit pro ně super atmosféru.“

Galavečer se uskuteční 14. října od 19 hodin na zimním stadionu v Mariánských Lázních (Tyršova 621/21A). Akcí provede moderátor Lukáš Hrček z Ostravy. První Noc boje se konala v březnu 2006. První dva ročníky se odehrály v Tachově, poté se ale organizace a realizace přesunula do Mariánských Lázní.

Reklama

Výběr článků

Načítám