Hlavní obsah

Zimní sraz mladých turistů zažila Ostravice

Novinky, Břetislav Boháč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobota 12. ledna byla svátkem pro členy turistických oddílů mládeže, sdružených v A-TOM (Asociaci turistických oddílů mládeže) a v Klubu českých turistů (KČT). Na Ostravici v Beskydech se uskutečnil tradiční, v pořadí již 45. zimní sraz TOM.

Foto: Břetislav Boháč

Ohníček a opékání

Článek

Počasí přálo. Jako na objednávku po nočním sněžení vykouklo sluníčko a tak svah pod srubem odboru KČT Baník Ostrava OKD uvítal děvčata a kluky ze 16 oddílů TOM.

Soutěžilo se v řadě tradičních i netradičních disciplín, každý oddíl připravil závod či soutěž pro ostatní. Sjezd na bobech, hod sněhovou koulí na terč, běh do čtverce, závod "slepých", určování přírodnin a řada dalších možností porovnat svou rychlost, bystrost i vytrvalost - to bylo hlavní náplní tohoto jubilejního setkání. Vítězové v jednotlivých soutěžích obdrželi diplomky a drobné odměny. Nebylo však důležité zvítězit, ale zúčastnit se.

Všichni si užili sněhových hrátek a odjížděli unaveni, ale spokojeni z krásně prožitého dne. Akce byla součástí celostátní akce Novoroční čtyřlístek, jejíž součástí je i veřejná sbírka. Výtěžek této sbírky je určen na podporu zdravotně postižených spoluobčanů, konkrétně na vyznačení speciálních turistických tras pro vozíčkáře.

Poděkování za vzornou přípravu a provedení akce patří organizátorům setkání z krajské rady A-TOM v Moravskoslezském kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám