Hlavní obsah

Zima se v Liberci již ohlásila

Novinky, Martina Bubnová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prosinec, měsíc zasněžených kopců. Ve městě pod Ještědem už mráz kreslí na okna.

Foto: Martina Bubnová

Poprašek v centru Liberce

Článek

Od začátku měsíce prosince se teploty jen vzácně vyšplhaly nad stupeň mrazu. V převážné většině případů se držely pod nulou a v noci klesaly i na -10 stupňů Celsia. Mrazivé teploty vystřídaly sněhové přeháňky i náledí, které komplikovalo dopravu a znesnadnilo chůzi pěším.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu by se měly teploty držet na hranici mrazu i další následující týden. V příštích dnech by nás neměla překvapit ani žádná vydatná sněhová nadílka, sněžit by mělo jen občasně. Pozor bychom si měli ale dávat na náledí. Výstraha platí především pro řidiče komunikací druhých tříd.

Na horách a ve vyšších polohách teploty během dne klesnou na -4 stupně Celsia, v nočních hodinách pak až na -12 stupňů Celsia. Lyžařským střediskům nízké teploty nahrávají do karet a začínají s umělým zasněžováním.

Na Ještědu již probíhají přípravy k zahájení letošní sezóny, která by měla odstartovat 9. prosince večerním lyžováním, jak uvádí Ski areál Ještěd. Zasněžuje se prozatím jen sjezdovka Pod lany.

V návaznosti na slabší sněhové srážky v druhé části prosince budou letošní Vánoce opět na blátě. Ani na svátky nás nečekají sněhové radovánky. Mrznout sice bude, ale bez srážek.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám