Hlavní obsah

Zhrzený milenec zapálil sokovi v lásce a bývalé přítelkyni dveře, spící pár vzbudila kočka

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až tříletý pobyt za mřížemi hrozí dvaačtyřicetiletému muži, který ve středu 9. srpna na Kroměřížsku zapálil dveře domu přítele své bývalé partnerky. Policistům tvrdil, že ho chtěl jenom vystrašit. Majitel domu se při hašení požáru vážně poranil a skončil v nemocnici.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto

Článek

Obviněný před dvěma dny popíjel alkohol, který zřejmě sehrál svou roli v jeho dalším počínání. Muže totiž napadlo, že by mohl vystrašit partnera bývalé přítelkyně.

„Vyrobil si proto zápalnou láhev, se kterou v noci přišel k domu svého soka. Když zjistil, že jsou partneři doma, postavil ji ke dveřím, zapálil a poté odešel,“ popsala v pátek jeho počínání policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Jenže oheň se postupně rozšířil na vstupní dveře. Plameny vyděsily kočku uvnitř domu, která divoce vběhla do ložnice a upozornila tak spící pár na to, že se něco děje. Při hašení se muž popálil na ruce. Požár se páru po chvíli podařilo uhasit. Zraněného muže odvezli záchranáři do nemocnice k ošetření.

Policisté ještě v noci žháře zadrželi. Nadýchal 1,69 promile a při výslechu se ke všemu doznal. „Kroměřížští kriminalisté ho již obvinili z trestných činů ublížení na zdraví a poškození cizí věci. Nyní mu za tuto trestnou činnost může hrozit až tříleté vězení,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám