Hlavní obsah

Žhář zapálil sklad zahrádkářské techniky v Hradci Králové

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V zahrádkářské kolonii v Hradci Králové zapálil v sobotu 7. dubna neznámý pachatel sklad zahrádkářské techniky. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů, ke zranění osob nedošlo.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto - požár

Článek

Operační důstojníci linky 112 přijali oznámení o požáru v zahrádkářské kolonii Hradečan krátce před 20. hodinou. Na místě zasahující hasiči zjistili, že hoří sklad zahrádkářské techniky se dřevem.

Policisté s vyšetřovateli hasičů již během večera místo prohledali a zajistili důkazy, které ukazují, že požár někdo zapálil úmyslně. Kriminalisté proto zahájili vyšetřování.

„Po vychladnutí požářiště bude provedeno ohledání místa činu se speciálně vycvičeným psem, který by měl označit místo vzniku požáru, technik odebere vzorky a ty budou odeslány ke znaleckému zkoumání k přesnému určení iniciátoru hoření,“ sdělila v neděli mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

K požáru se dostavila také záchranná služba, kterou nakonec nebylo potřeba, protože ve skladu se nikdo nenacházel a během zásahu nedošlo ke zranění osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám