Hlavní obsah

Zfetovaný mladík se zákazem řízení policistům neujel

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Auto jsem neřídil a ven nevylezu," opakoval zarputile policejní hlídce ve Veselí nad Moravou devětadvacetiletý muž, sedící na zadním sedadle osobní Toyoty. Jeho tvrzení mělo hned dva háčky. Hlídce, která ho viděla za volantem, se pokusil ujet.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

"V minulém týdnu zastavovala hlídka cizinecké policie krátce před půlnocí ve Veselí nad Moravou osobní vůz Toyota. Řidič ale začal ujíždět směrem na Vnorovy," popsala počátek příběhu policejní mluvčí Petra Vedrová s tím, že policisté se okamžitě dali do stíhání.

Když řidič zjistil, že nemá šanci ujet, zastavil a okamžitě přelezl na zadní sedadlo. Z vozu, ve kterém cestoval s dalšími dvěma spolujezdci, odmítal vystoupit a tak ho z něj policisté museli doslova vytáhnout.

"Muž stále sveřepě tvrdil, že za volantem auta neseděl a vozidlo neřídil. Měl k tomu důvod, test u něj  prokázal přítomnost amfetaminu. Databáze přidala informaci, že má od konce loňského roku soudem uložený zákaz řízení a podmíněný trest v délce 18 měsíců," dodala Vedrová. 

Mládence teď nečekají právě dobré dny. Bude se zpovídat ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí až dvouleté vězení.       

Reklama

Výběr článků

Načítám