Hlavní obsah

Ženy v růžovém pochodovaly Prahou, podpořily boj proti rakovině

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prahou prošly v sobotu 11. června tisíce žen s růžovými tričky, aby tak podpořily boj proti rakovině prsu. Pochod odstartovaly známé tváře.

Foto: Ondřej Kořínek

Celebrity stříhají startovní pásku.

Článek

Již 11. ročník Avon pochodu proti rakovině prsu prošel Prahou. Dvanáct tisíc žen, ale i několik mužů odstartovalo ve 12 hodin ze Staroměstského náměstí, aby za dvě hodiny dorazili do Žlutých lázní. Vstupenkou na pochod bylo tričko v hodnotě 300 korun.

Celý pochod odstartovaly tváře Avon pochodu Monika Absolonová, Aňa Geislerová, Martha Issová, Dara Rolins, Lucie Borhyová, Tereza Brodská, Lenka Termerová, Táňa Vilhelmová, Simona Stašová a vydaly se na pochod. 

Pochodující, prošli Karlovým náměstím a před vstupem na Rašínovo nábřeží dostali občerstvení a pokračovali směrem k Podolskému nábřeží a do Žlutých lázní. Tam na příchozí čekal doprovodný program, kapela Čechomor a David Koller Band. Kdo zrovna neposlouchal muziku mohl se naučit provádět samovyšetření prsu nebo si nechat něco namalovat na obličej.

Ve Žlutých lázních měli problém hlavně muži. Nebyly pro ně toalety. U původních toalet byly napsány dámy a jediné mužské, které na celý areál zbyly, také navštěvovaly dámy.

Několik žen si stěžovalo, že žádné tváře Avon pochodu neviděly a některé dokonce spekulovaly nad tím, jestli trasu pochody prošly. V cíli byla vidět Lucie Borhyová a Táňa Vilhelmová.

Reklama

Výběr článků

Načítám