Hlavní obsah

Ženy TJ Slávie Chomutov postoupily do finále mistrovství ČR družstev

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutovské plavání si připsalo další velký úspěch. Nejen že po roční odmlce týmy mužů i žen postoupily do semifinále, ale ženy se poprvé v historii chomutovského plavání probojovaly až do finále, mezi osm nejlepších oddílů České republiky.

Foto: Miroslav Volf

Družstvo mužů a žen plaveckého oddílu TJ Slávie Chomutov se svými trenéry Mudr. Tomášem Baumrtem a Jaroslavem Jezberou

Článek

Semifinále bylo rozdělené na českou a moravskou část. Ze semifinále české a moravské části postoupily vždy první tři týmy do finále přímo. Další dvě volná finálová místa byla obsazena až na základě vyššího součtu FINA bodů družstev, která se umístila na čtvrtých a pátých příčkách české a moravské části.

Ženy sice po prvním půldnu vinou diskvalifikace ve štafetě byly až na třináctém místě, kvalitními výkony v druhém půldnu však dokázaly své zaváhání napravit a postoupily do finále z celkového sedmého místa se součtem 14 465 bodů. V české části semifinále se umístili na 4. místě. Pražské semifinále ozdobil i splněný kvalifikační limit na mistrovství světa Simony Baumrtové (100 metrů znak).

Na historickém postupu se podílely S. Baumrtová, Š. Šilhanová, R. Klímová, B. Veselá, K. Pěnkavová, M. Jenčková a R. Matuščínová.

Muži se do semifinále kvalifikovali z posledního, šestnáctého místa a do pražského Podolí nejeli s přehnanými ambicemi. Plavali však výborně a nakonec se ucházeli o podobný úspěch jako jejich oddílové kolegyně. A po vyhlášení výsledků české části stále žila naděje na senzační postup, když se umístili se ziskem 14 799 bodů na čtvrtém, tedy prvním přímo nepostupujícím místě. Po chvíli nadšení z dvojího postupu opadlo, protože dva moravské týmy na čtvrtém a pátém místě nasbíraly bodů ještě více. Nakonec tedy skončili na devátém místě, se ztrátou pouhých 199 bodů na postupové, osmé místo. I přesto se jedná o opravdu vynikající výsledek. Mužský i ženský tým byly složeny převážně z dorostenců a v obou týmech byli dva plavci či plavkyně žákovských kategorií.

Mužský výběr reprezentovali T. Franta, O. Baumrt, M. Soukup, J. Volf, A. Hájek, P. Dvořák, F. Štemberk a J. Jezbera ml. Na celkovém devátém místě mají svůj podíl také O. Šícha s J. Vopičkou, kteří přispěli již k postupu do semifinále.

Finále Mistrovství ČR družstev s historicky první účastí družstva žen TJ Slávie Chomutov se koná v Brně 20. a 21. dubna.

Výsledky oblasti Čechy ke stažení zde

Výsledky oblasti Čechy ke stažení zde Výsledky oblasti Morava ke stažení zde

Výsledky oblasti Čechy ke stažení zde Výsledky oblasti Morava ke stažení zde Celkové výsledky družstev ke stažení zde

Výsledky oblasti Čechy ke stažení zde Výsledky oblasti Morava ke stažení zde Celkové výsledky družstev ke stažení zde Fotogalerie ze závodů si můžete prohlédnout zde

Fotogalerie v plném rozlišení (242MB) ke stažení zde

Reklama

Výběr článků

Načítám