Hlavní obsah

Ženu srazil na přechodu nepozorný řidič

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní policisté spolu s kriminalisty vyšetřují dopravní nehodu, která se odehrála v úterý 18. října krátce před šestou ráno ve Ždánicích. Osobní vůz srazil přímo na přechodu jedenapadesátiletou ženu. S těžkým zraněním skončila v nemocnici.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Dvaapadesátiletý řidič jedoucí s osobním vozidlem od centra obce po Nádražní ulici se plně nevěnoval řízení. Přehlédl v protisměru stojící vozidlo, které dávalo přednost dvěma chodkyním, které přecházely po vyznačeném přechodu.

"Jednapadesátiletá chodkyně vstoupila do druhé poloviny přechodu pro chodce, kde do ní vůz narazil. Žena dopadla na přední kapotu, narazila do čelního skla a poté spadla na vozovku. Druhá chodkyně ještě stačila ukročit zpět," uvedl hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník s tím, že sražená žena utrpěla závažná poranění a byla převezena na ošetření do brněnské nemocnice.

Policisté u řidiče osobního vozidla při dechové zkoušce vyloučili požití alkoholu. I tak zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě, že bude řidiči prokázána vina, hrozí mu až čtyřletý trest odnětí svobody. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám