Hlavní obsah

Žena poštvala na strážníky psa, ti proti němu použili slzný sprej

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na strážníky z Prahy 1, kteří přijeli do restaurace utišit hosty, se vrhla opilá žena, její přítel a nakonec i pes. Strážníci všechny zpacifikovali a odvezli.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Hlídka Městské policie vyjížděla ve středu 18. května do ulice Příčná v Praze kvůli nahlášenému rušení nočního klidu z restaurace. Když přijela na místo, zjistila, že odtud vychází křik ženy. Strážníci proto ženu chtěli upozornit, že je před čtvrtou hodinou ranní a tímto hlukem ruší noční klid. Žena reagovala pěstí do strážníkova obličeje.

Druhý strážník šel svému kolegovi pomoci, když jej napadl pěstí přítel této ženy. O dalším průběhu události informuje tisková mluvčí strážníků Jana Přikrylová: „Po celou dobu zákroku žena štvala svého volně pobíhajícího psa k útoku proti strážníkům. Protože pes byl agresivní a na hlídku útočil, použili proti němu strážníci slzotvorný sprej. Dvacetiletá žena a o devět let starší muž byli pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu omezeni, za použití donucovacích prostředků, na osobní svobodě.“

Ženu, která měla v krvi 1,6 promile alkoholu, odvezla záchranná služba do psychiatrické léčebny. Agresivní muž, který nadýchal tři promile alkoholu, byl odvezen na místní oddělení Policie ČR a pes do útulku pro opuštěná zvířata v Troji.

Reklama

Výběr článků

Načítám