Hlavní obsah

Ze dvou úmyslně založených požárů kriminalisté obvinili sedmnáctiletého mladíka

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř půlmiliónovou škodu způsobil založením dvou požárů v Divišově vloni v listopadu a letos v únoru neznámý žhář. Kriminalistům se v těchto dnech podařilo jeho totožnost zjistit. Z poškození cizí věci obvinili sedmnáctiletého mladíka.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

První požár vzplál v Divišově 24. listopadu 2012 v prostorách neobydleného rodinného domku. "Šetřením vyšlo najevo, že požár vznikl v půdních prostorách objektu. Kriminalisté tehdy nevyloučili úmyslné zapálení neznámým pachatelem," konstatoval Martin Dušek z Policie Žďár.

K dalšímu požáru došlo v Divišově v noci ze 7. na 8. února letošního roku, kdy ohni podlehl hospodářský objekt. I tady kriminalisté spolu s vyšetřovatelem hasičů po ohledání požářiště konstatovali, že oheň byl založen úmyslně.

V obou případech nebyl nikdo zraněn, škoda byla předběžně vyčíslena na 450 tisíc korun.

Již 8. února kriminalisté zadrželi sedmnáctiletého mladíka ze Žďárska, kterého podezírají ze založení obou požárů v Divišově. „Zahájili jsme trestní stíhání mladistvého ze Žďárska, byl obviněn ze spáchání provinění poškození cizí věci,“ uvedl žďárský kriminalista Pavel Musil a dodal, že případ budou nadále vyšetřovat a vyhodnocovat, zda případně nedošlo i ke spáchání obecného ohrožení.

Výběr článků

Načítám