Hlavní obsah

Žďárští volejbalisté se připravují na druholigovou sezónu

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ondřej Kadlec, smečař volejbalového týmů mužů Žďáru nad Sázavou, prozradil, jaké ambice mají žďárští volejbalisté ve své první druholigové sezóně.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Volejbalová sezóna 2. národní ligy pro Žďárské začne 29. září. Cesta do druhé ligy však podle Ondřeje byla trnitá. "Loňská sezóna dopadla dobře. Vyhráli jsme celkem s přehledem krajský přebor a postoupili do druhé ligy. I když jsme si vybrali několik slabších chvilek, forma směrem ke kvalifikaci se zlepšovala. V kvalifikaci, která se odehrála v domácí hale, jsme potvrdili, že si druhou ligu zasloužíme."

Tým však projde před nadcházející sezónou jednou, poměrně velkou změnou. "Tým zůstane v podstatě beze změny. Pouze Honza Barák, hráč, který hrál extraligu na Kladně, za nás určitě neodehraje všechny zápasy. Jsme s ním domluveni, že nám bude vypomáhat, protože Polná se letos přihlásila do krajského přeboru a Honza chce hrát především za Polnou. Honza je univerzální hráč, který je použitelný na všechny posty. Tak to je celkem oslabení, ale snad se s tím vypořádáme," uvedl Kadlec.

Vysočinu zastupuje ve stejné skupině volejbalové 2. ligy také tým Hrotovic, který byl v posledních letech velmi úspěšný. Ondřej se na tyto zápasy těší. "Jistě se na derby těším. Hrotovice dlouhodobě potvrzují vysokou kvalitu, když od postupu do druhé ligy obsazují přední místa v tabulce. Ale určitě se budeme snažit a uvidíme, jak vzájemné zápasy dopadnou. I když s Hrotovicemi zatím máme ve vzájemných duelech zápornou bilanci, věřím, že nějaký zápas urveme. Doma budeme určitě nebezpeční."

Bude to pro žďárské volejbalisty první druholigový ročník. A tak Ondřej prozradil, jaké má tým cíle: "Prvním cílem je jistě udržení soutěže. Těžko předvídat kvalitu ostatních soupeřů, a proto bych se nechtěl pouštět do zběsilých odhadů. Střed tabulky by byl dobrým výsledkem," dodal Kadlec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám