Hlavní obsah

Zdařilou Outdoor show plnou atraktivních filmů viděla Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní premiéra komponovaného pořadu atraktivních filmů provázena hercem Vladimírem Polákem byla plná humoru, napětí, strachu, hudby, zpěvu, herectví a vrcholového sportu. Scénář napsali Jiří Kráčalík, ředitel Mezinárodního festivalu outdoorových filmů, a Vladimír Polák, člen činohry NDM.

Foto: Josef Zajíc

Outdoor show v Ostravě 28.4.2014: Mnoho podob Vladimíra Poláka.

Článek

Divadelnímu představení Outdoor show, které se konalo v pondělí 28. dubna, předcházela vernisáž výstavy Lezecké fotografie od Petra "Pepe" Piechowicze. Výstavu otevřel Jiří Kráčalík. Krásné, barevné, velkoplošné fotografie budou ve foyer Domu kultury města Ostravy do 5. května.

V úvodu divadelního představení předvedl své hudební umění jeden z nejlepších českých bubeníků Dalibor Mráz. Pak se děj na diváky valil bez zastávky až do přestávky.

Vladimír Polák provázel vybrané outdoorové filmy hereckými divadelními skeči a pokaždé to byl jiný a zase jiný Vladimír Polák. Diváci postupně prošli africkou pouští, džunglí a životem pygmejů a viděli doslova kaskadérské kousky osamělých horolezců zdolávajících bez jištění nejkolmější skalní stěny. Zklidnění pro nervy diváků přinesla mladá zpěvačka Elis.

V druhém dějství nazvaném Bouře diváci viděli velmi zajímavé filmy. Předvedlo se Divadlo bez střech - volné sdružení komediantů přepestrého zaměření. Na scénu přivedlo nejen "Messnera", ale také špičkového nejznámějšího českého biketrialistu, trojnásobného mistra světa a pětinásobného mistra České republiky Petra Krause.

Zdařilé Outdoor show předcházelo slavnostnímu zahájení 12. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů, které se bude konat 3. října v divadelním sále Kulturního domu města Ostravy.

O týden dřív pořadatelé festivalu zvou zájemce na akci v rámci pojektu OSTRAVA!!! Evropské město sportu 2014 - na Outdoorovou Ostravu. Uskuteční se 27. září od 12 do 20 hodin v areálu FORUM Nová Karolina, na Masarykově náměstí a dalších místech Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám