Hlavní obsah

Žďár nad Sázavou získal čtyři cenné kovy na Mistrovství ČR jednotlivců ve stolním hokeji

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec roku vždy patří závěrečnému turnaji Mistrovství ČR ve stolním hokeji-šprtci jednotlivců. Letos jej hostila Ostrava. Pro hráče ze Žďáru nad Sázavou tak toto mistrovství představovalo dlouhou cestu.

Foto: Martin Kučera

36. Mistrovství České republiky - billiard hockey - šprtec

Článek

V sobotu 28. listopadu se v hotelu Vista v Ostravě sešlo na 36. Mistrovství České republiky 62 soutěžících, aby v pěti kategoriích soutěžili o mistrovské tituly.

V mladších žácích reprezentoval Žďár nad Sázavou poprvé ve své kariéře Jiří Koubský. Se svými soupeři hrál velmi vyrovnaně a odměnou mu tak byla celkově výborná třetí příčka. V kategorii starších žáků letos reprezentovali Žďár nad Sázavou hned dva hráči. Podruhé Jaroslav Vocásek a premiérově Adam Šustr. Oba hráči v konkurenci dalších žáků bojovali o co nejlepší výsledky a odměnou jim nakonec bylo šesté a sedmé místo v celkovém pořadí kategorie.

Letos poprvé se Martin Bednář účastnil MČR v kategorii juniorů. Po předchozích letech, kdy Martin končil těsně za medailovými pozicemi, se konečně dočkal úspěchu a mohl slavit stříbro za suverénem Kaňou z Břeclavi.

V kategorii mužů měl letos tým BHL Žďár nad Sázavou zastoupení pouze v podobě jednoho ze základních hráčů prvoligového týmu Vojtu Ludvíka. Hráč ale nenavázal na skvělé výsledky z průběhu sezóny a tak se musel spokojit s 29. místem.

V kategorii žen měl Žďár nad Sázavou hned dvě želízka. Petru Zajíčkovou, suverénní vítězku Českého poháru 2015 (celoroční soutěž), a Marcelu Kabrdovou, účastnici Mistrovství Evropy 2014. Obě dvě hráčky prodaly v turnaji naplno své zkušenosti. Jistým krokem obě směřovali za medailovými úspěchy. V konečné tabulce obě předstihla pouze Milada Foltýnová z Prahy a tak Petra Zajíčková získala stříbro a Marcela Kabrdová bronz.

Účast na Mistrovství ČR podpořilo ze svých grantů město Žďár nad Sázavou.

Reklama

Výběr článků

Načítám