Hlavní obsah

Zázraky se dějí - v magické písecké Trojici vystoupí Mozart, poznáte ho?

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejedná se o žádnou záhrobní mystickou reinkarnaci, 9. dubna v Trojici v Písku koncertuje dvojice umělců, z nichž jeden ztvárnil ve Formanově Amadeovi díky svému talentu právě hudebního genia ve fázi dětství. Zahrál ve filmu před papežem, dnes coby zralý interpret oblaží spolu s kolegou houslistou jižní Čechy.

Foto: archiv - z filmu
Článek

Stejně jako Mozart, koncertující veřejně od dětství, i klavírista Miroslav Sekera (*1975 Praha) začal hudební kariéru v raném věku - od tří let se aktivně věnoval hře nejen na klavír, ale i na housle.

Nicméně na koncertě housle rozezní jiný, po studiích u nás i v cizině zkušený, o dekádu mladší muzikant Josef Špaček (*1986 Třebíč), držitel mnoha ocenění z mezinárodních soutěží, koncertní mistr České filharmonie.

Koncert pořádaný CKMěstaPísku je na programu v úterý 9. dubna, začne v 19 hodin. 

Můžete se tedy kromě hudebního zážitku setkat, stejně jako filmový papež v komnatách Vatikánu, v písecké koncertní síni s muzikantem-hercem z oscarového filmu, stejně jako s jeho spoluhráčem a mistrovským nástrojem, do kterého prostřednictvím hypotéky investoval obnos, za jaký lze pořídit slušný domek.

Reklama

Výběr článků

Načítám