Hlavní obsah

Zavzpomínejte na panenku Barbie a stavebnici Lego

Novinky, Markéta Šťáhlavská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad není nikdo, kdo si jako dítě nehrál buď s panenkou Barbie, nebo se stavebnicí Lego. Proto jsem využila příležitost a jela se podívat do Prahy do Soukromého muzea Lega a do Dollslandu.

Foto: Michaela Šťáhlavská

Vitrína s panenkami Barbie

Článek

Putování jsem zahájila v Dollslandu, kde jsem se vypravila za barbínkami. Při vstupu do galerie panenek jsem pocítila trochu nostalgie. Vybavily se mi vzpomínky na moje barbínky, kterým jsem s láskou česala vlásky, převlékala šaty a pořizovala jim různé doplňky. Musím říct, že jsem měla i nádherný kadeřnický salón a opravdu výstavní domeček, uvažovala jsem, že bych ho mohla na výstavu zapůjčit.

A že tam těch panenek bylo! 1200! Nejvíce se mi líbily ty ještě neotevřené, ze sběratelských edicí i ta úplně první Barbie, ostatně všechny dohromady musejí mít nevyčíslitelnou hodnotu. Potkáte se tu například s Barbie jako Marylin Monroe nebo Kenem jako Jackem Sparrowem či, ale i s Barbie s nespočtem lodiček navrhnutou Christianem Louboutinem nebo s Williamem a Kate. Současně s výstavou barbínek můžete prohlédnout jejich novější nástupkyně Monster High a pro tatínky s kluky je do konce prázdnin k vidění expozice modelů autíček. Holčičky jistě ocení možnost koupě panenek.

Fajn je, že když jako první projdete Dollsland, máte dvacetiprocentní slevu na vstupné do Muzea Lega, které je 5 minut pěšky od Dollslandu. A v Muzeu Lega dostanete slevu do Království železnic (mimochodem tam je to také  moc super). Teď už k Muzeu Lega.

Celým názvem 1. soukromé Muzeum Lega, které je největší svého druhu v Evropě. Tři podlaží expozice, více než 2500 modelů sestavených z přes 1 300 000 složených kostiček. Chcete vidět Star Wars, tygra, Eiffelovku nebo Tádž Mahál z Lega? Tady všechno dříve zmíněné uvidíte na vlastní oči. Pro děti jsou připraveny také dva dětské koutky, kde si výrobek tam vyrobený můžete i zakoupit, stejně jako cokoliv z bohatého obchodu, kde najdete exluzivní stavebnice a mnoho náhradních dílů.

Tak co, nalákala jsem vás alespoň trochu na výlet? Ano? Tak vyražte do ulice Rytířská 6 v Praze 1 za panenkou Barbie a Muzeum Lega najdete na adrese Národní 31, také Praha 1. Podrobnější informace (vstupné, otevírací doba) najdete na internetových stránkách www.dollsland.eu a www.muzeumlega.cz.

A nezapomeňte, že kdo si hraje, nezlobí!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám