Hlavní obsah

Závodníci nasadili čelovky a přispěli tak na boj proti rakovině prsu

Novinky, Monika Hrušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noční Hradec Králové rozsvítili běžci se svítilnami na hlavách. Na sobě měli převážně růžová trička. Součástí akce NIGHT RUN byl totiž i pětikilometrový AVON běh, který podporuje boj proti rakovině prsu. V čele startovala česká bavička Iva Pazderková, patronka projektu.

Foto: Vlasta Bucek, NIGHT RUN

Patronka projektu AVON běh proti rakovině prsu se sama zúčastnila závodu.

Článek

V sobotu 26. dubna se na Masarykově náměstí sešly stovky lidí. Ať už se jednalo o atlety, amatérské běžce nebo diváky, nešlo o výsledky, ale o zážitky a podporu zdravého životního stylu.

Propagovaný GP Batteries NIGHTR RUN má ambice stát se tradiční sportovní běžeckou událostí. Hradec Králové byl historicky prvním místem, kde se uskutečnil. Konal se pod záštitou bývalého primátora města Oldřicha Vlasáka, který se sám zúčastnil hlavního běhu na deset kilometrů a ve své kategorii obsadil páté místo.

Třešničkou hlavního závodu byl Jiří Soukup, kterému je 87 let. Deset kilometrů zdolal za 1 hodinu 28 minut. Startoval jako první a dobíhal za potlesku všech přítomných.

Běh podél Labe na pět kilometrů je součástí každého závodu NIGHT RUN. Z každého startovného putuje sto korun do veřejné sbírky proti rakovině prsu. Česká bavička, která je patronkou celého projektu a vyběhla v čele závodu, skončila ve druhé stovce zúčastněných. Již před závodem prozradila: „Běhám pomalu, ale ráda.”

Na boj proti rakovině prsu mohli přispět všichni přítomní na Masarykově náměstí koupí růžového balonku.

Své zažili i dětští závodníci, kteří měli možnost přihlásit do běhů RWE KIDS CUP ve vzdálenostech dvě stě metrů až dva kilometry. Pokud se dětem nechtělo do běhu, mohly využít nabídky doprovodného programu, jejíž součástí byl například skákací hrad.

V Hradci Králové cílem proběhlo přes šest set závodníků. Další zastávkou nočního běhu je 3. května Ostrava, v srpnu se čelovky opět rozsvítí v Brně, v září následuje Praha a v říjnu Olomouc. Poslední šance zúčastnit se ještě letos je koncem října v Českých Budějovicích.

Výsledky:

Muži - 10 km:

1. Radek Hübl 0:33:22

2. Martin Moravec + 0:01

3. Robert Honzík + 2:25

Ženy - 10 km:

1. Denisa Kozáková 0:39:10

2. Klára Řečinská + 1:01

3. Marcela Rambová + 1:59 

Muži - 5 km:

1. Miloš Kratochvíl 0:23:40

2. David Vyleťal + 0:01

3. Milan Hofman + 0:05

Ženy 5 km:

1. Eva Vejběrová 0:24:51

2. Ema Krčmářová + 2:07

3. Lucie Rydlová + 2:08

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám