Hlavní obsah

Zastupitelé Frýdku-Místku budou jednat prostřednictvím videokonference

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 8. dubna se uskuteční zasedání zastupitelstva města prostřednictvím videokonference. Zahájena bude ve 14 hodin. On-line přenos nebude z technických důvodů možný. Zasedání ale bude nahráváno a po jeho ukončení zveřejněno na YouTube, kde bude možné jeho zpětné zhlédnutí.

Foto: Jana Matějíková

zastupitelstvo

Článek

Dostupnost záznamu zasedání bude zajištěna odkazem z internetových stránek města www.frydekmistek.cz nebo přímo na www.youtube.com.

Účast občanů je možná, a to formou sledování videokonference na Magistrátu města Frýdku-Místku, Radniční 1148. Občané budou muset mezi sebou dodržovat odstup nejméně 2 metry a používat ochranné prostředky dýchacích cest (nos, ústa), jako je rouška, ústenka, šátek, respirátor nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének.

Na zastupitelstvu budou projednávány záležitosti, které se týkají řešení krizového stavu.

Vzhledem k mimořádným opatřením přijatým v souvislosti s koronavirem a vyhlášením nouzového stavu je nutné operativně řešit mimo jiné pořízení ochranných pomůcek sloužících k zabezpečení ochrany zdraví obyvatel města a IZS.

Zastupitelé budou schvalovat rozšířené pravomoci rady města, zejména ve vztahu k provádění rozpočtových opatření, s cílem zajistit ochranu obyvatelstva kontinuálně, což při čtvrtletních zasedáních zastupitelstva města nelze docílit.

Nově by měla být rada města oprávněna provádět rozpočtové přesuny finančních prostředků mezi jednotlivými odbory, což přispěje k pružnějšímu čerpání finančních prostředků ve vztahu k nákupům ochranných pomůcek a realizaci dalších opatření proti koronaviru.

Zastupitelé budou schvalovat navýšení finančních prostředků o 5 milionů korun pro odbor bezpečnostních rizik a prevence kriminality, který procesuje pořízení ochranných pomůcek na zabezpečení ochrany zdraví občanů a IZS. Výše částky byla stanovena v návaznosti na současnou situaci, kdy není známo, jaká opatření bude v souvislosti s výskytem koronaviru nutno dále zrealizovat.

Zastupitelé rozhodnou také o finančním daru ve výši 3 470 000 pro Nemocnici ve Frýdku-Místku, konkrétně na pořízení 10 monitorů životních funkcí (2,6 milionu) a 20 elektrických polohovacích lůžek pro nově budovaný infekční pavilon (870 tisíc).

Reklama

Výběr článků

Načítám