Hlavní obsah

Záštitu nad futsalovým turnajem v Plzni přijal lékař Václav Šimánek

Novinky, Michael Sinkule

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Plzni na Borech se v sobotu uskuteční tradiční futsalový turnaj. Jeho patronem se ve čtvrtek stal ředitel Fakultní nemocnice v Plzni Václav Šimánek. Druhým patronem je zastupitel Městského obvodu Plzeň 3 Aleš Hess, který se do turnaje i aktivně zapojí.

Foto: Michael Sinkule

MUDr. Václav Šimánek Ph.D.

Článek

V sobotu 23. srpna v ranních hodinách odstartuje další ročník tradičního futsalového turnaje s názvem Pohár plzeňské trojky. 

Turnaj bude probíhat na venkovních hřištích Slavia VŠ na Borech a již nyní je uzavřeno přihlašování mužstev. Těch nakonec tento rok bude jen dvanáct. I tak však bude turnaj velmi kvalitně obsazen.

Pestrost názvů určitě nechybí: The Wankers, FC Fotbalisti, Czech Made, Tým Jaroslava Kordy, Seš-Lost, FC RS, Křídla Sovětů, No Fear, STB, Bylo nás pět, Legendary Amigos a Oranjes.

A právě za tým Oranjes nastoupí zastupitel MO Plzeň 3 a předseda volnočasových aktivit Aleš Hess, který se bude snažit vybojovat skvělé umístění. Na otázku, jak se na turnaj těší a jak dle něj tým dopadne, Aleš Hess odpověděl: „Samozřejmě jako vždy se jdeme pobavit sportem a myslíme na příčky nejvyšší. Určitě však osobně chci být s týmem na bedně.” 

„I proto se stal jedním z patronů turnaje,” říká jeho pořadatel Michael Sinkule. „Je to člověk, který se sportu věnuje, jak může,” dodává.

A na to, proč se stal patronem turnaje Václav Šimánek, má pořadatel turnaje jasnou odpověď: „Mnoho z nás ví, jak takový kontaktní sport, kterým futsal je, dokáže ublížit. A pak už je jen na lékaři, zda vás dá dohromady tak dobře, že si ještě zasportujete. A proto si musíme kvalitních lékařů vážit.” 

A kdo nakonec podle pořadatele vyhraje turnaj? „To je těžká úloha, ale máme tři favority. Obhájce prvenství Křídla Sovětů, Czech Made a FC RS. Určitě však mohou překvapit všechna mužstva,” dodal Sinkule.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám