Hlavní obsah

Zasedací místnosti frýdecko-místeckého magistrátu zdobí dřevěné znaky města

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zasedací místnosti v hlavní budově magistrátu v Radniční ulici ve Frýdku-Místku zdobí od úterý nově vyrobené znaky města. Původní neestetické znaky z plastu byly nahrazeny nově vyrobenými znaky z lipového dřeva.

Foto: Jana Matějíková

znak města - původní

Článek

Zasedací místnosti získaly díky nově vyrobeným znakům na vyšší důstojnosti a reprezentativnosti. Symbolika znaků byla podtržena i výběrem dřeva, vyrobeny byly z lípy, která je považována za tuzemský národní strom.   

„Zprvu jsme zamýšleli, že výrobu znaků zadáme firmě, která se tímto druhem výroby zabývá. Následně jsme se ale rozhodli dát příležitost místní Střední škole elektrostavební a dřevozpracující, která má odpovídající technické vybavení a jejíž studenti jsou schopni za pomoci učitelů a odborných pracovníků vytvořit výrobky na profesionální úrovni,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala s tím, že škola odvedla skvělou práci a zvýšila tak svou prestiž.    

„Výroba většího znaku, zavěšeného ve velké zasedací místnosti, trvala zhruba padesát hodin. Nejnáročnější přitom bylo vytvarovat znak ve speciálním programu pro CNC stroj. V konečné fázi byly znaky ošetřeny speciálním olejem s pigmenty, který se používá k tónování a docílení požadovaného vzhledu,“ přiblížil práce Miroslav Drabina, učitel odborného výcviku, který zároveň pochválil žáky zkráceného studia třídy TZK1, kteří se na výrobě znaků intenzivně a významně podíleli.          

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám