Hlavní obsah

Zásah hasičům komplikovalo náledí i nefunkční hydrant

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek krátce před jednou hodinou ráno se telefon v krajském operačním středisku zlínských hasičů rozdrnčel voláním o pomoc. K požáru rodinného domu v Počenicích-Tetěticích vyjely čtyři vozy. Přes čtyři hodiny trvající zásah zkomplikovalo nejen náledí, ale také nefunkční hydrant.

Foto: HZS ZLK
Článek

"Příjezd naší technice komplikoval zledovatělý a zasněžený povrch komunikací. Na příjezdové cestě jedno z vozidel zapadlo tak, že ho nakonec musel vyprostit jeřáb," komentoval nelehkou cestu mluvčí hasičů Libor Netopil.

Oheň zasáhl třetinu vnitřních prostor jednopodlažního objektu rodinného domu a celou jeho střešní konstrukci. Zásah hasičům zkomplikovala i nefunkčnost blízkého hydrantu. "Současně s hašením naše jednotky rozebíraly střechu. Oheň jsme definitivně zlikvidovali v pět hodin ráno," dodal mluvčí.

Už v nočních hodinách se na místo požáru dostavil vyšetřovatel z Kroměříže, který provedl zadokumentování místa a prvotní úkony zjišťování příčiny vzniku požáru. V ranních hodinách bylo zahájeno podrobné ohledání místa události. Výše vzniklé škody a příčina požáru jsou v těchto chvílích předmětem dalšího šetření.

Výběr článků

Načítám