Hlavní obsah

Zápisy do prvních tříd se blíží také v Příbrami

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek roku bývá pravidelně ve znamení zápisů dětí do prvních tříd základních škol. Nejinak tomu je i letos. Zápisy v Příbrami začnou v půlce ledna a skončí začátkem února.

Foto: O. Šlechtický, MěÚ Příbram

Radní Juraj Molnár byl 6. ledna navštívit ředitelku nově vzniklé ZŠ Bratří Čapků, Mgr. Alenu Mašikovou.

Článek

Rozhodování o tom, kterou školu pro dítě zvolit je pro rodiče jistě nesnadné. Někdy rozhoduje vzdálenost školy od bydliště rodiny, někdy zaměření školy v rámci školních vzdělávacích plánů. Mnohé školy také pro snadnější rozhodování organizují dny otevřených dveří.

Nyní jsou již známy termíny zápisů na jednotlivých školách. K zápisu není nutné dítě nijak zvlášť připravovat, jelikož je zde zkoušena jeho připravenost a zralost pro školní výuku, takže není potřeba budoucího žáčka stresovat. Sebou by rodiče měli mít občanský průkaz a rodný list dítěte.

Termíny zápisů na jednotlivých školách upřesnil radní města Příbrami, Ing. Juraj Molnár: „První se zápisy začne ZŠ pod Svatou Horou, a to 15. a 16. ledna, ZŠ 28. října pořádá zápis 16. a 17. ledna, od 17. do 18. ledna mohou přijít k zápisu na ZŠ Březové Hory, nově samostatnou ZŠ Bratří Čapků a na ZŠ Jiráskovy Sady. Waldorfská základní škola má termíny zápisu 24. a 25. ledna a náhradní termín 4. února. Základní škola Školní koná zápis 25. ledna a Praktická škola 11. února 2014,” uvedl Molnár.

Počet budoucích prvňáčků se odvíjí od počtu dětí v mateřských školkách, přičemž některé děti budou mít odklad. „Celkový počet předškoláků v příbramských mateřských školách je v letošním školním roce 489. Z důvodu odkladů nenastoupí obvykle asi 10-15 procent dětí, takže počet budoucích prvňáčků by měl být mezi 415 a 440,” doplnil radní přesná čísla.

Celková kapacita míst pro žáky všech ročníků v Příbrami je podle posledního stanovení 4320, přičemž největší školou je ZŠ v ulici Školní. Od ledna došlo také k plnohodnotnému osamostatnění školy v ulici Bratří Čapků, kde je kapacita 660 míst a v současné době je ve 14 třídách 292 žáků. Existuje ale předpoklad, že zájem rodičů i dětí o tuto školu poroste a škola se postupně zaplní výrazněji.

Reklama

Výběr článků

Načítám