Hlavní obsah

Západočeský symfonický orchestr podpoří nemocnici

Novinky, Jakub Vohnout

V sobotu 27. června se na kolonádě v Mariánských Lázních uskuteční Benefiční koncert na podporu Městské nemocnice Mariánské Lázně. Účinkovat bude Západočeský symfonický orchestr pod taktovkou šéfdirigenta Martina Peschíka.

Foto: archiv: ZSO
Článek

Na výjimečném koncertě vystoupí spolu s orchestrem pěvecký sbor Čerchovan z Domažlic, jako sólisté se představí Eva Müllerová (soprán), Lucie Kotlanová–Bínová (alt), Aleš Voráček (tenor) a Peter Paleček (bas).

Výtěžek bude věnován mariánskolázeňské nemocnici, jako symbolické poděkování za přestálé těžké období v boji s koronavirem. Zazní krásné dílo Antonína Dvořáka, Mše D dur pro sóla, orchestr a smíšený sbor op. 86, zvaná „Lužanská“. Koncert začne v 19.30 hodin.

Západočeský symfonický orchestr již zahájil předprodej abonentních vstupenek na novou sezonu, která ponese název Hudba léčí. Bude se již z části jednat o jubilejní sezonu, neboť ZSO bude v roce 2021 slavit významné výročí - 200 let od založení.

Po vynucené přestávce v činnosti začali již mariánskolázeňští symfonikové koncertovat, a to na kolonádě, ale i ve Společenském domě Casino. Koncert ve spolupráci s HAMU byl v pátek 19. června velmi dobře navštíven a publikum ocenilo výkon nejen orchestru, ale také sólisty, kterým byl klavírista Lukáš Klánský.

V červenci plánuje Západočeský symfonický orchestr 21 kolonádních koncertů a 7 večerních. Ve městě, kde se znovu probouzí kulturní život, orchestr přivítá takové umělce, jako jsou například dirigent Petr Altrichter, hornista Radek Baborák nebo trumpetista Marek Vajo.

Podrobné informace a programy koncertů najdou posluchači na webových stránkách orchestru ww.zso.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám