Hlavní obsah

Zamknout dítě, psa či zapalovač v autě se nemusí vyplatit

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když květnové vysoké teploty ještě nedosahují na letní čtyřicítky, pobyt v zaparkovaném a nevětraném autě na ostrém slunečním svitu a navíc na přehřátém asfaltovém či betonovém povrchu se může stát velmi nebezpečným.

Článek

Hasiči v Moravskoslezském kraji proto už dnes varují před tím, aby uživatelé vozidel nechávali uvnitř malé děti, zvířecí miláčky, o hořlavých předmětech, jako jsou zapalovače, ani nemluvě. Byť to bývá v dobré víře „jen na několik minut“, které se ale mohou protáhnout – třeba při frontě u pokladny obchodu či v čekárně lékaře.

O jednom obdobném případu v pátek 20. května informovali hasiči z Frýdku-Místku. Ti vyjížděli dnes dopoledne k nahlášenému otvírání vozu.

"Žena zaparkovala osobní automobil Ford Focus do ulice nedaleko místecké polikliniky, na zadním sedadle ležel ještě ani ne roční chlapeček. Všechny dveře auta se při zavírání jedněch dveří onou řidičkou z neznámých důvodů uzamkly, přitom klíče zůstaly ležet uvnitř na předním sedadle a v autě mimo dítě nikdo nebyl," informovali hasiči.

Jednotka hasičů byla na místě do pěti minut od doby, kdy žena událost ohlásila na tísňovou linku.

Protože chlapeček zatím nevykazoval žádné známky zdravotních obtíží, pokoušeli se hasiči zhruba ještě pět minut otevřít focus bez poničení dveří. Protože se to nedařilo a matka začala být nervózní z toho, že je chlapeček uvnitř nějak podezřele klidný, s jejím svolením hasiči jedno okno auta rozbili a dveře otevřeli.

Ženě se zdálo dítě malátné i v náručí, proto hasiči ještě povolali rychlou záchrannou službu, která dítě vyšetřila. Vše tentokrát dopadlo dobře.

Reklama

Výběr článků

Načítám