Hlavní obsah

Zaměstnavatelé hovořili v Plzeňském Prazdroji o alkoholu na pracovišti

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V reprezentačních prostorách Plzeňského Prazdroje se v polovině března sešli zástupci zaměstnavatelů ze západních Čech, aby sdíleli cenné zkušenosti o problematice alkoholu na pracovišti.

Foto: Public Eye s.r.o.

Seminář vyvolal řadu dotazů a námětů od přítomných zástupců zaměstnavatelů.

Článek

Seminář uspořádal Plzeňský Prazdroj a Svaz průmyslu a dopravy ČR ve spolupráci s Oblastním inspektorátem práce pro Plzeňský a Karlovarský kraj.

Rizika vyplývající z konzumace alkoholu na pracovišti, důležitá role prevence, ale také bezpečnost a ochrana zdraví při práci. To jsou některá z témat, jimž se v pondělí 16. března věnovali v Plzeňském Prazdroji zástupci zaměstnavatelů z Plzeňského kraje a další pozvaní odborníci.

Spoluorganizaci semináře zajišťoval Plzeňský Prazdroj, pivovarští odborníci na danou problematiku v diskusi s ostatními zástupci zaměstnavatelů hovořili o právních otázkách, ale také například oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.

„Silný důraz klademe na prevenci a informovanost zaměstnanců. Průměrně také provedeme 400 až 500 dechových zkoušek za měsíc,” řekl ve svém příspěvku Rudolf Šlehofer, risk manažer Plzeňského Prazdroje.

Seminář vyvolal řadu dotazů a námětů od přítomných zástupců zaměstnavatelů. Nejpalčivějším problémem se v debatě ukázala být složitost prokazování přítomnosti alkoholu v krvi. Přítomný zástupce odborového svazu OS KOVO, Václav Pelc ubezpečil přítomné se stanoviskem odborů. V případech, kdy dojde k požití alkoholu na pracovišti, odbory podle jeho slov nijak zaměstnancům nestraní.

Odpovědný přístup ke konzumaci alkoholu nejen v souvislosti s pracovním prostředím zdůraznila Drahomíra Mandíková, ředitelka firemních vztahů a komunikace Plzeňského Prazdroje.

„Všichni naši zaměstnanci jsou pravidelně školeni na témata spojená se zodpovědným přístupem k alkoholu. Stejně zodpovědný přístup však zastáváme rovněž v případě prezentace a prodeje našich produktů. Jde o nedílnou součást našeho programu trvale udržitelného rozvoje nazvaného Prosperita,” připomněla Drahomíra Mandíková osvětový program Respektuj 18 či službu PromileINFO určenou řidičům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám