Hlavní obsah

Zámek Vizovice hlídají stovky andělů

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos poprvé zahájí zámek ve Vizovicích na Zlínsku novou turistickou sezónu speciálním programem. Akce s názvem Odemykání zámecké brány je naplánována na sobotu i neděli 2. a 3. dubna.

Foto: Blanka Kovandová

Šermíři v zahradě zámku Vizovice

Článek

V sobotu program odstartuje po poledni a výletníci budou moci obdivovat práci vizovických dráteníků, manželů Adamcových. Ke slavnostní náladě přispěje i vystoupení pěveckého sboru a o půl třetí odpoledne zahájí pořadatelé sezónu znovuotevřením výstavy Angelus domesticus – Anděl domácí.

„Tuhle výstavu jsme poprvé připravili již na vánoční svátky, ale její úspěch a zájem zapůjčit a darovat nám další exponáty byl tak velký, že jsme se rozhodli doplněnou výstavu otevřít také pro celou letošní návštěvnickou sezónu. Sbírka se nebývale rozrostla a ve třech místnostech je nyní nashromážděno přes 700 andělů v mnoha podobách a materiálech. A pokud budou návštěvníci chtít, mohou přidat další - velká kreslící plocha je tu připravena třeba právě pro ně,“ popsala kastelánka Jana Pluhařová.

V neděli zde dráteníky doplní ještě kováři a představení historického šermu s výukou historických tanců Nuntius Regis (ve 12.15, 13.15 a 14.15 hodin) a po celý víkend bude do zámeckých expozic platit zvýhodněné vstupné 50 korun.

Za hezkého počasí láká k příjemné procházce zámecký park s jezírkem a k doplnění sil zase Zámecká čokoládovna, která nabízí vnitřní i venkovní posezení s dětským koutkem. Více na www.zamek-vizovice.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám