Hlavní obsah

Zámek Veltrusy v záplavě růží

Novinky, Barbora Frindová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zámek Veltrusy pořádá během posledního červnového víkendu již tradiční akci Slavnost růží. Asi stovka růží z českých růžových sadů, ale také od jednotlivců se nastěhuje do zámecké oranžerie v rámci soutěžní výstavy růží - a o té nejkrásnější můžete rozhodnout svým hlasem i vy.

Foto: Barbora Frindová

Soutěžní výstava růží

Článek

Ve dnech 23. a 24. června se v prostorách zámecké oranžerie uskuteční soutěžní výstava růží. Letošním tématem je „růže a dřevo“, které se prolne do výzdoby výstavy přichystané zámeckými zahradníky. Loučka před oranžerií se promění v malé voňavé tržiště, na kterém si každý návštěvník najde to své. Pro menší budou přichystané výtvarné dílničky a např. loutkové divadlo.  

Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program, který je naplánovaný pro oba tyto dny. O hudbu se postarají studenti Základní umělecké školy z Kralup nad Vltavou, kapela Vocal Band Markéty Aptové či kapela Peandpe. Již potřetí k nám zavítá Lenka Křesadlová z kroměřížských zahrad a poví nám nejen o růžích, ale také o krajinářských parcích. Program obohatí svým tanečním vystoupením děti z ASPV Veltrusy.

Slavnost zahájí v sobotu 23. června hudební vystoupení sboru ZUŠ Kralupy nad Vltavou.

Své růže můžete přihlásit do soutěže zde: chlupacek.tomas@npu.cz, 602 452 444

Vstupné: snížené 25 Kč / dospělý 50 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám