Hlavní obsah

Zámek Mníšek otevře pro děti prohlídky i výtvarný ateliér

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 4. a 5. listopadu na zámku v Mníšku pod Brdy kromě prohlídek pro dospělé připravili také program pro děti. V zámeckých pokojích uslyší takové vyprávění, aby je to bavilo, a z výtvarné dílničky si domů odnesou něco na památku.

Foto: Anna Čelouchová

Ve výtvarném ateliéru si děti mohou vybarvit třeba sádrovou muchomůrku.

Článek

Na sobotních Pohádkových prohlídkách budou muset děti také trochu prokázat své pohádkové znalosti. Mníšecká princezna jim dá v každé komnatě hádat, jaká pohádka se tam schovala. Poznají to děti podle růžiček na stěně, vysokých kamen, obrázku knížepána nebo dlouhé fajfky? 

V neděli na prohlídce uslyší O zámeckých strašidýlkách. Má Mníšek také svou bílou paní? Dokonce je na obraze. Bdí v hostinském pokoji a dohlíží na kolébku, kde spávalo miminko.

Kromě prohlídek zámeckých pokojů můžete navštívit i sklepení s pohádkovými bytostmi nebo výstavku s malými princeznami. Nezapomeňte zavítat také do výtvarné dílny. Tam na děti čekají barvy a sádrové odlitky. Mohou si vymalovat květiny, motýlky, autíčka, domeček, princeznu, sovu, berušku nebo třeba muchomůrku. A na výběr je toho ještě mnohem víc. 

Otevřeno bude i na klasických prohlídkách pro dospělé. Máte raději starší dobu baroka nebo první republiku? Obojí na Mníšku najdete. Na jedné trase uvidíte společenské místnosti s honosným nábytkem, portréty a porcelánem, na druhé soukromé pokoje plné předmětů denní potřeby z časů posledních majitelů zámku.

Letos nově je možno využít také zámeckou vyhlídku z hodinové věže. Po točitém schodišti se návštěvníci dostanou z nádvoří přímo na půdu a z oken prostřední ze tří věží budou mít pěkný rozhled na město pod zámkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám