Hlavní obsah

Zámek Mníšek bude mít otevřeno po celé velikonoční prázdniny, i v pondělí

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka 18. až do pondělí 22. dubna budou probíhat prohlídky pro rodiny s dětmi a v sobotu 20. dubna navíc Velikonoční veselice s celodenním programem zahrnujícím šerm, loutkové divadlo, jarmark či výstavu na půdě. Dětské prohlídky jsou připraveny i na pondělí, ale v úterý 23. dubna bude zavírací den.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Velikonoční prázdniny na zámku v Mníšku pod Brdy nabízejí množství aktivit od čtvrtka 18. až do pondělí 22. 4. Děti s rodiči mohou přijít na kostýmované prohlídky plné zábavy a snad i poučení, vystoupat po šedesáti schodech do věže jako ve starém hradě, ti menší pak naopak sejít do pohádkového světa v Kouzelném sklepení nebo malovat ve výtvarné dílně.

A mezi jakými prohlídkami mohou vybírat? Ve čtvrtek 18. dubna je čeká Pohádková prohlídka o zámeckých strašidýlkách. Obávat se ale nemusí. Uslyší zajímavé vyprávění o místní bílé paní Unvertové nebo bubáčkovi, oblíbeném kamarádovi šlechtických dětí.

V pátek 19. a v pondělí 22. dubna se mohou těšit na prohlídku O marnivé princezně. Ta má tolik šatů, že si mezi nimi nedokáže vybrat ty nejhezčí na ples a děti jí budou muset poradit. V sobotu 20. a v neděli 21. dubna je pak čeká prohlídka s názvem Královna Elsa a Olaf slaví Velikonoce.

Dospělí mohou navštívit dva prohlídkové okruhy a v sobotu 20. dubna při Velikonoční veselici také nově uspořádanou výstavu na půdě o vojsku a četnictvu za první republiky. Při veselici bude ale připravený bohatý program zejména pro děti po celý den. Šermířská a rytířská vystoupení, loutkové divadélko O nafoukané princezně a pasáčkovi, velikonoční dílnička, dětské prohlídky a mnoho dalšího.

Ve čtvrtek 18. dubna je navíc Mezinárodní den památek a sídel a zámek proto nabízí vstup na první prohlídkový okruh zdarma. Každý jednotlivý návštěvník si musí vyzvednout na pokladně vstupenku. Na Velikonoční pondělí 22. dubna, protože je státní svátek, bude zámek také otevřen, a to i s dětským programem, ovšem v úterý 23. dubna bude mít pro změnu zavírací den.

Reklama

Výběr článků

Načítám