Hlavní obsah

Zámek Loučeň navštívili Šmoulové

Novinky, Martin Šimko

Během podzimních prázdnin 28. a 29. října 2011 si návštěvníci zámku Loučeň užívali pohádkové dny. Zámkem prováděla Šmoulinka, hrála se šmoulí cvrnkaná nebo se jezdilo na šmoulích koloběžkách.

Foto: Martin Šimko

Šmoulové s dětmi

Článek

Zaměstnanci zámku Loučeň připravili pro své návštěvníky překvapení v podobě pohádkových dnů. Zámecký park obsadili živí Šmoulové. Každý ze Šmoulů měl své stanoviště, na kterých děti plnili stanovené úkoly a dostávali za ně sladké šmoulí odměny.

Například šmoulík Nešika ztratil v parku klubíčko, které si půjčil od Šmoulinky. Nic moc by se nestalo, kdyby toto klubíčko nebylo Šmoulinčino nejoblíbenější. Naštěstí se našly šikovné děti, které klubíčko našly, a Nešika byl pro tentokrát zachráněn.

Pro hravé děti byla nachystána šmoulí cvrnkaná. Zahrát si ji mohly na novém kuličkovém hřišti. Ty nejlepší z dětí vyhrály skleněné kuličky se šmouly.

Ani prohlídky zámku nebyly ochuzeny o šmouly. Všechny návštěvníky prováděla sličná Šmoulinka. Tu sice pozvali zámečtí princové původně pouze na zmrzlinu, Šmoulince se však zámek v Loučni zalíbil natolik, že se v něm usídlila a prováděla všechny děti i s jejich rodiči.

Aby děti neodcházely domů úplně s prázdnou, mohli jim rodiče v infocentru zakoupit dárkové předměty se šmouly jako například omalovánky, samolepky, hračky, balónky a další. Šmoulové dokonce podávali i jídlo. Spousta dětí ochutnala místní specialitu – Ftipnou kaši.

Po celou dobu akce měli děti k dispozici skákací hrad, na kterém si mohli užívat s dalšími dětmi.

Nejeden návštěvník využil také ubytování na zámku v Loučeni, které poskytuje jak pobyt v historické části zámku tak v moderně vybavené části.

Na zámku Loučeň budou probíhat i další akce, které můžete sledovat na oficiálních stránkách

Reklama

Výběr článků

Načítám