Hlavní obsah

Zámek Loučeň bude o víkendu hostit automobilové veterány

Novinky, Martin Šimko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek Loučeň se o víkendu 12. a 13. května promění v sen každého motoristického příznivce. V rámci prvního ročníku mezinárodní výstavy Chateau Loučeň Concours d’Elegance se zde představí 70 unikátních historických vozidel jako je Ferrari, Maserati, Bugatti nebo Laurin&Klement.

Foto: Zámek Loučeň

Zámek Loučeň hostí o víkendu 12. a 13. května automobilové veterány.

Článek

Na výstavě se podílí také české zastoupení značky Ferrari a Maserati Scuderia Praha a Národní technické muzeum. Záštitu nad akcí drží italská ambasáda v České republice a Ministerstvo dopravy ČR. Expozice obdržela rovněž patronát od Ferrari Classiche – divize slavné italské automobilky.

Výstava Chateau Loučeň Concours d’Elegance je součástí mezinárodního kalendáře FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) a má ambice stát se nejprestižnější exhibicí tohoto typu ve východní a střední Evropě. Jako inspiraci si bere slavné přehlídky Villa d’Este a Pebble Beach.

Mezi nejcennější exponáty patří Wartburg 5 HP roku výroby 1900 z Národního technického muzea, který prošel kompletní rekonstrukcí. Dále Ferrari 500 F2 zapůjčené muzeem Ferrari v Itálii, které dvakrát vyhrálo šampionát Formule 1. Kompletní seznam vystavovaných vozů je k dispozici na oficiálních stránkách akce.

Vystavovaná vozidla jsou v soutěži o čtyři ceny – nejlepší předválečný vůz, nejlepší poválečný vůz, nejlepší Ferrari a cena veřejnosti. Návštěvníci se mohou těšit na specializované přednášky a workshopy zaměřené na historii veteránů v ČR a trendy v automobilovém průmyslu.

Účast je omezena na 3000 návštěvníků, lístek na celý víkend stojí 900 Kč (36 €), na jeden den se můžete přijít podívat už za 500 Kč (20 €).

Reklama

Výběr článků

Načítám