Hlavní obsah

Zámek Fryštát nabízí atraktivní prohlídky i zajímavé akce také v zimním období

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci karvinského zámku Fryštát si mohou také v zimním období dopřát řadu zajímavých výstav a jiných akcí.

Foto: Milan Haluška

Zámek Fryštát

Článek

Aktuálně se na zámku prodlužuje výstava železnice s historickými vláčky v přízemí zámku a soukromý sběratel ponechá na zámku déle také sbírku hraček šlechtických dětí v rámci velkého zámeckého okruhu. Obě sbírky bude možné vidět až do 20. března. V původně plánovaném termínu (tedy v neděli 31. ledna) skončí pouze výstava betlémů v přízemních prostorách.

Výstavní síně zámku jsou otevřeny od úterka do neděle v časech od 10 do 17 hodin a město tam má i stálou expozici děl rodáka Jindřicha Wielguse. Prohlídky zámeckých interiérů jsou pak až do konce zimy možné jen o víkendech vždy od 11 nebo od 13 hodin.

Nejen do Národní galerie zadarmo

České umění 19. století ze sbírek Národní galerie vystavené v křídle zámku Lottyhaus je přístupné stejně jako další výstavní síně od úterka do neděle  od 10 do 17 hodin. K oslavě svého výročí otevře Národní galerie 6. a 7. února sbírky zadarmo, to platí i o těch karvinských. Město se přidá a ve stejné dny otevře bezplatně výstavní síně v přízemí zámku s vláčky a díly karvinského umělce.

Reklama

Výběr článků

Načítám