Hlavní obsah

Zámek Dobříš novou sezónu zahájí ve velikonočním duchu

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli je zámek Dobříš otevřen veřejnosti po celý rok, turistická sezóna se zde naplno rozjíždí na přelomu března a dubna. Se začátkem jara se na zámku začínají konat společenské akce a zpestřené prohlídky pro návštěvníky – nejbližší program se ponese ve velikonočním duchu.

Foto: Archiv zámku Dobříš

I letos přivítají na zámku Dobříš příchod jara Velikonočními prohlídkami

Článek

„I v letošním roce přivítáme příchod jara oslavou Velikonoc. Pro turisty chystáme prohlídky zámecké expozice s velikonoční tematikou, čekají je malovaná vajíčka, pomlázky, říkanky i povídání o tradicích a zvycích,“ pozvala na letošní svátky jara Eliška Hakenová ze zámku Dobříš.  

Podle jejích slov se po zimě také začne pomalu probouzet francouzský park. „Stromy se pochlubí pupeny, trávník se rychle zazelená a buxusy získají nové přírůstky. O první jarní květy se postarají stovky tulipánů – jakou barvu budou jejich květy letos mít, je zatím ale tajemstvím pana zahradníka,“ uvedla Hakenová.  

Velikonoční prohlídky se v prostorách dobříšského zámku konají od 26. března do 1. dubna. Speciální akci chystají na zámku také pro mateřské a základní školy – po předchozí rezervaci si zde mohou od úterý do pátka objednat tematicky laděnou prohlídku. Během ní si projdou velikonočně vyzdobený zámek, dozví se zajímavosti o historii i tradicích jarních křesťanských svátků a jako bonus se zdarma podívají do francouzského parku.

Zámek se zahalí do květinového hávu  

V nadcházejícím jarním období uspořádají na zámku Dobříš pro veřejnost další zajímavé akce. Už v sobotu 13. dubna se historické komnaty zaplní květinovými dekoracemi a vazbami, odehraje se zde totiž první Květinový den.

„V Zrcadlovém sále se budoucí nevěsty mohou těšit na ukázky svatebních kytic, v průběhu dne budou mít návštěvníci možnost zeptat se floristky Martiny Krátké, jaké trendy letos frčí, a uskuteční se i odborný seminář na téma Svatba a interiérové dekorace,“ informovala Marika Kokešová ze zámku Dobříš.  

Od 13. do 17. dubna pak proběhne v Konírně výstava výtvarných prací žáků 1. ZŠ Dobříš, 29. dubna se v Zrcadlovém sále uskuteční koncert nizozemského sboru Cantabile, 25. května se zámek zapojí do oslav Muzejní noci a 9. června si přijdou na své milovníci zámeckých parků – dobříšský zámek se totiž opět zapojí do celostátní akce Víkend otevřených zahrad.

„Na letní měsíce pak chystáme oblíbené noční prohlídky a vycházky francouzským parkem, pravidelně nás také bude navštěvovat sokolník. V měsíci srpnu se pak můžete těšit na Rybí hody a v září na Svatováclavskou slavnost,“ uzavřela zámecké plány pro letošní sezónu Kokešová.  

Reklama

Výběr článků

Načítám